2 покрокові рецепти смачних солінь огірків на зиму. Пропонуємо спробувати рецепт засолки огірків з горілкою та рецепт соління огірків на трилітрову банку (або як засолити огірки на зиму холодним способом?). Щоб правильно засолити огірки на зиму, знадобиться значно менше зусиль та засобів, ніж для маринування.
Рецепт засолки огірків з горілкою або як засолити огірки на зиму холодним способом?
Соління огірків за цим рецептом дуже легке, з яким справиться навіть недосвідчений кулінар. Перед приготуванням огірки слід залити холодною водою й дати їм постояти годин 5. Це потрібно, щоб вода «закрила» всі пори і після засолки наші огірки були тверденькими та смачними.
Інгредієнти для соління на трилітрову банку
Родзинка хрумкоті огірочків – додавання міцного алкоголю.
- корінь та листя хрону – близько 20 г (1 невеликий корінь та лист);
- листя смородини та вишні – по 5 листочків;
- гострий перець – 8 горошин;
- часник – 1-2 зубчики;
- парасольки та трава кропу;
- горілка – 50 г;
- сіль крупна (найкраще «Кам’яна») – 75 г;
- вода чиста питна – близько півтора літра.
Покроковий рецепт, як засолити огірки з горілкою в трилітровій банці
Огірки були замочені ще звечора і вже готові до соління. Трилітрові банки ретельно вимиваємо та стерилізуємо й даємо охолонути.
- На дно банки викладаємо половину спецій і щільно закладаємо огірки до самого верху.
- Готуємо розсіл, розчинивши сіль в півтора літрах води.
- Пересипаємо огірки залишками спеції, заливаємо розсолом і вже зверху наливаємо горілку.
- Готові банки закриваємо капроновими кришками та залишаємо у холодному місці на півтора-два місяці.
Використана в рецепті горілка надасть огіркам щільності, зробить їх дуже хрусткими, а смак огірків – свіжим і насиченим.
Рецепт соління огірків на трилітрову банку
Ці огірки такі смачні, що трилітрова банка «улітає» буквально за пару днів. Як і в попередньому рецепті, перед засолкою огірки треба замочити на 3-5 годин в холодній воді, потім промити й вони готові до використання. Насичення водою убереже їх від утворення порожнин, а кількість розсолу – від критичного зменшення. Коли огірки готові, можна братися до засолювання.
Продукти на засолку огірків з розрахунку на 3 л банку
- сіль крупна «Кам’яна» – 3 столові ложки;
- лавровий лист – 1-2 штуки;
- часник – 5 зубців;
- листя чорної смородини – 5-6 штук;
- парасольок та трави кропу за смаком;
- лист хрону (на кожну банку).
Як солити огірки холодним способом в 3 л банці
Трилітрові банки заздалегідь стерилізуємо та даємо їм повністю охолонути.
- Спочатку в банки вкладаємо спеції, на них викладаємо щільно огірки, зверху знову спеції.
- Готуємо розсіл: розчиняємо у воді сіль і потім заливаємо розсолом банки так, щоб він трохи перелив через край.
- Банки з огірками закриваємо гарячими капроновими кришками.
Ось і все.
Готове соління треба зберігати в льоху, холодному підвалі чи холодильнику. Солоні огірки за цими рецептами будуть готові до вживання вже через півтора – два місяці, а потім зберігаються 2 – 3 роки.
Хрумкі огірки з кетчупом Чилі, покроковий рецепт на три 1 літрові банки