ГоловнаСмачногоРецепт паски на кефірі, класична паска

Є безліч рецептів паски й господині використовують свої, перевірені варіанти. Але інколи можна спробувати щось нове. Вашій увазі рецепт паски на кефірі, класична паска та паска без дріжджів. Покроковий рецепт для кожної паски наведено нижче

Рецепт паски на кефірі

Нагадуємо, що для випічки інгредієнти повинні мати кімнатну температуру. Тому яйця, кефір слід заздалегідь викласти з холодильника.

Продукти для паски на кефірі

  • борошно – 500 грамів;
  • цукор – 200 грамів;
  • кефір – 200 мл;
  • яйця – 2 штуки;
  • олія – 100 мл;
  • дріжджі сухі – 10 грамів
  • родзинки – 100 грамів
  • курага – 100 грамів.

Як готувати паску не кефірі

  1. В одну ємність висипаємо борошно, цукор та дріжджі.
  2. Ложкою перемішаємо й додаємо рідкі інгредієнти – кефір, яйця, олію та ретельно вимішуємо тісто.
  3. Потім в тісто додаємо промиті родзинки й курагу і перемішуємо.
  4. Накриваємо ємність серветкою та залишаємо тісто на півтори-дві години, щоб воно піднялося (дріжджі повинні «запрацювати»).
  5. Викладаємо тісто в форму для випікання паски й залишаємо там тісто ще на 30-40 хвилин, після чого випікаємо паску в розігрітій до +180 ° C духовку близько 40-50 хвилин.

Класична паска – покроковий рецепт

Цей рецепт дуже простий, що з ним впорається навіть недосвідчена господиня. Перед приготуванням слід промити й обсушити родзинки й курагу.

Інгредієнти:

  • борошно – 500 г
  • молоко, підігріте трошки тепліше кімнатної температури – 200 мл т
  • цукор – 100 г
  • вершкове масло (розм’якшене) – 100 г
  • яйця – 2 шт.
  • сухі дріжджі – 10 г
  • родзинки – 100 г
  • курага – 100 г
  • якщо подобається, можна додати ванільний цукор або, наприклад, лимонну цедру.

Покроковий рецепт приготування паски

  1. В емальованій мисці перемішуємо сухі інгредієнти – борошно, цукор та дріжджі й перемішуємо, щоб сипучі продукти перемішалися.
  2. Потім додаємо тепле молоко, олію та яйця. Все ретельно вимішуємо, щоб тісто було однорідне й еластичне.
  3. Даємо тісту відпочити, щоб воно піднялося.
  4. Після цього додаємо родзинки й курагу (за бажанням курагу можна порізати на невеличкі шматочки), а також ванільний цукор або лимонну цедру. Все добре перемішуємо.
  5. Потім викладаємо тісто у форму для випічки паски й залишаємо для підйому на 30-40 хвилин.
  6. Розігріваємо духовку до +180 ° C й випікаємо приблизно близько 40-50 хвилин (час залежить від особливостей вашої духовки – поки паска не стане золотистим).

Верх паски можна прикрасити будь-якою глазур’ю або просто посипати цукровою пудрою.

Смачного!

Оригінальний рецепт паски з беконом – “Неаполітанська паска”

Ви не можете копіювати текст