ГоловнаСмачногоРецепт печінки під шубою з моркви і цибулі готується в духовці за...

Рецепт печінки під шубою з моркви і цибулі готується в духовці за півгодини

Печінка – дуже делікатний продукт, якщо її правильно приготувати, то страва буде мати надзвичайно ніжний смак.  Рецепт печінки під шубою з моркви і цибулі готується в духовці за півгодини. Для приготування можна використовувати як яловичу печінку, так і курячу. Важливо лише правильно підготувати основний продукт. Зауважимо, що печінка під цибулево-морквяною шубою, приготовлена в духовці, це я к повсякденна страва, так вона може підійти і для святкового столу. Адже верхній сирний шар надає їй дуже привабливого золотистого кольору. А нагадування, як правильно вибрати печінку, шоб вона була гарної якості, можуть стати в пригоді.

Рецепт печінки під шубою з моркви і цибулі

За цим рецептом печінка під шубою дає дуже гармонійний смак. При цьому приготовлена в духовці вона зберігає свої корисні властивості. Як вже зазначалося, для приготування ви можете вибрати ту печінку, яка вам більше подобається – яловичу чи курячу.

Інгредієнти

  • печінка яловича – 350 г;
  • цибуля (середнього розміру) – 2 шт.;
  • морква (середнього розміру)  – 2 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • майонез – 2 столові ложки;
  • сир твердий – 100 г;
  • сіль, перець чорний мелений – за смаком;
  • олія для смаження – 2-3 столові ложки.

Покроковий рецепт, як приготувати печінку під цибулево-морквяною шубою в духовці

"Покроковий

Ця страва готується приблизно 30-40 хвилин.

  1. Спочатку потрібно підготувати продукти: цибулю, моркву, часник треба почистити. Печінку миємо, обсушуємо, прибираємо плівки.
  2. Печінку нарізаємо на маленькими шматочки.
  3. Цибулю дрібнимо на чверть кільця і припускаємо на невеликій кількості олії. Не варто пересмажувати, щоб в неї залишився ніжний солодкуватий присмак томленої цибулі.
  4. Моркву натираємо на тертці і додаємо до неї подрібнений часник.
  5. До моркви з часником треба додати майонез, сіль, чорний мелений перець та перемішати.
  6. Форму для запікання мастимо олією і викладаємо печінку.
  7. Зверху на печінку викладаємо шар смаженої цибулі.
  8. Потім на цибулю викладаємо суміш моркви з майонезом.
  9. Посипати тертим сиром і запекти в духовці 15-20 хвилин при температурі +180…+200°С.

Смачного!

Як вибрати якісну курячу або яловичу печінку

Як вибрати якісну курячу або яловичу печінку

Щоб страви вийшли смачними і ми не нашкодили організму, потрібно знати, як правильно вибирати печінку.

Як вибрати курячу печінку

Насамперед треба звернути увагу на колір. Якісна куряча печінка повинна мати коричневатий колір з бордовим відтінком. Курячу печінку світлого, жовтуватого кольору або дуже темну  треба купувати, тому що скоріше за все – це печінка хворого птаха.

Не можна купувати курячу печінку, яка має плями зеленого кольору. Такі плями з’являються, коли при обробці, у птиці розірвався жовчний міхур. Через це куплена печінка буде гіркою на смак.

Свіжа куряча печінка має приємний, злегка солодкуватий запах. Якщо вона кисла, печінка прострочена.

Як вибрати яловичу печінку

Якісна яловича печінка має колір стиглої черешні. Чим старша корова, тим колір темніший і тим більша ймовірність, що печінка хвора. Цегляний відтінок також свідчить про це. До того ж печінка старої тварини після приготування буде «як гума».

Не можна купувати завітрену печінку із сірим нальотом. Вона несвіжа.

Особливість яловичої печінки – біла плівка. Якщо продукт свіжий вона буде легко відокремлюватися. При розрізі на яловичій печінці видно отвори – жовчні протоки. На здоровому продукті їх краї нічим не відрізняються від структури печінки. Якщо до цього тварина хворіла, тоді жовчні протоки будуть ущільнені і матимуть вигляд сірих кілець, які при розрізі хрумтять.

Ось такі основні підказки, як вибрати печінку, і це допоможе як використати рецепт печінки під шубою, так і приготувати інші смачні і корисні страви з печінки.

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст