Навесні починає сходити городина і вже у продажу з’являється вітамінна редиска. Багато людей вживають її просто шматочками, роблять салати зі сметаною. Рецепт маринованої редиски сподобається своїм пікантним смаком і урізноманітнить використання цього овочу. Вітамінна закуска з маринованої редиски – чудова весняна страва. Рецепт приготування її дуже прости і йому легко слідувати.
Рецепт маринованої редиски: інгредієнти
Маринована редиска набирає нового, пікантного смаку і готується легко і швидко з простих продуктів.
Основні інгредієнти
- редиска – 300 г (без зелені);
- кріп – 2-3 гілочки або петрушки чи іншої зелені на Ваш смак;
- часник – 2 зубчика.
Інгредієнти для маринаду:
- вода – 300 мл;
- лавровий листок – 2-3 шт.;
- духмяний перець – 4 шт.;
- чорний перець горошком – 10 шт.;
- сіль – 1 чайна ложка;
- цукор – 2 чайні ложки;
- оцет столовий – 25 мл.
Рецепт маринованої редиски: приготування
Приготування маринованої редиски складається з двох етапів: підготовка маринаду і саме маринування редису
Готуємо маринад для редиски
- У ємність виливаємо воду і додаємо всі інгредієнти для маринаду крім оцту.
- Ставимо на вогонь, доводимо рідину до кипіння і виключаємо.
- Остуджуємо до 50 градусів і потім вливаємо оцет.
Поки маринад холоне, готуємо основні інгредієнти
- Редиску миємо і обрізаємо хвостик і кінчик.
- Ріжемо редиску на кружальця (можна і шматочками навпіл).
- Часник чистимо і ріжемо вздовж на пластини.
- У банку 0,5 л на дно складаємо зелень і зверху кладемо половину порізаного часнику
- Потім викладаємо кружальця редиски до половини банки. Потрібно намагатися складати їх щільно.
- На редиску викладаємо залишки часнику і зверху на нього знову редиску, що залишилася.
- Заливаємо готовим маринадом і накриваємо кришкою.
- Коли банка повністю охолола, ставимо її у холодильник на 8 годин.
- Перед вживанням, мариновану редиску можна заправити зеленню і олією.