На вихідні 6 і 7 квітня очікується тепла і сонячна погода по всій Україні. Це гарна нагода виїхати на дачу чи за місто, щоб побути на природі та розпочати сезон шашликів. Зазвичай, кожна господиня має свій рецепт маринування м’яса на шашлик. Але цікаві рецепти маринаду, можуть урізноманітнити Ваші смакові вподобання.

Ми ділимося рецептами, які можуть Вам сподобатися, а Ви можете в коментарях надсилати свої варіанти рецептів маринаду для смачного шашлику.

Рецепт маринаду для смачного шашлику з винним оцтом

Даний маринад готується з розрахунку на 1,5 – 2 кг свинини.

Інгредієнти для маринаду

  • оцет винний – орієнтовно 6-8 ст. ложок;
  • вода мінеральна;
  • цибуля – 5-6 шт., за бажанням можна додати ще кілька зубчиків часнику;
  • спеції на Ваш смак, можна обрати: хмелі-сунелі, коріандр, гвоздика, мускатний горіх, перець червоний та чорний;
  • сіль за смаком.

Приготування маринаду

До винного оцту потрібно додати мінеральну воду у пропорції 2 до 1. Потім туди ж додайте обрані приправи і ретельно все змішайте.

Лук потрібно нарізати напівкільцями, трохи пожмакати, щоб він швидше віддав свій смак і аромат м’ясу.

Якщо Ви вирішили додати часник, можна зробити двома варіантами: 1 – попередньо потрібно його подавити; 2 – можна нарізати скибочками. А є ще один цікавий варіант додавання часнику: зубчики придавлюємо широкою стороною ножа, щоб вони трохи почали пускати сік і одразу додаємо до маринаду. В такому вигляді часник наситить маринад неймовірним ароматом.

Сіль потрібно додавати за смаком, але її можна замінити соєвим соусом.

В цьому маринаді м’ясо повинно знаходитись приблизно 4-5 годин і його потрібно періодично перемішувати.

Рецепт маринаду для смачного шашлику на основі кефіру і йогурту

Пропорції даного маринаду для смачного шашлику дані для 1,5 – 2 кг свинини.

Інгредієнти для маринаду

  • нежирний кефір або натуральний йогурт (без добавок) – 1,5 л;
  • цибуля середнього розміру – 4-5 шт.;
  • сіль, молотий перець та приправи до м’яса за Вашим смаком.

Приготування маринаду

Сіль, спеції і цибулю потрібно додати до вже порізаного на шматочки м’яса і ретельно перемішати. Цибулю в цей маринад можна порізати декількома способами: кільцями, напівкільцями чи кубиками. Після того, як Ви змішали все вищезазначене, заливайте м’ясо йогуртом або кефіром і знову ретельно перемішайте.

В даному маринаді м’ясо повинно стояти не менше 5-6 годин, при цьому періодично перемішуйте його.

Цей рецепт маринаду для смачного шашлику зробить м’ясо ніжним та м’якеньким. Маринад з кефіру чи йогурту гарно підійде не тільки для свинини, а й для курячого м’яса.

Смачного!