Триває сезон полуниці і це саме час запастися вітамінами на зиму. Одним з варіантів збереження вітамінізованих продуктів – готувати варення. Яке буде дуже смакувати взимку.Пропонуємо простий рецепт зимової заготовки полуниці
Полуниця у власному соку: інгредієнти
Для приготування варення знадобиться:
- полуниця – 1 кг;
- цукор – 400 гр (можна взяти трошки менше, щоб варення не було занадто солодким).
Полуниця у власному соку: покроковий рецепт приготування
- Полуницю чистимо та миємо.
- Складаємо у ємність та засипаємо цукром.
- Даємо постояти кілька годин, щоб ягоди полуниці дали багато соку. Можна залишити і на ніч, але в такому випадку полуницю краще поставити у холодильник, щоб ягоди не забродили.
- Отримані ягоди, які плавають у власному соку з цукром, заливаємо у підготовлені банки і прикриваємо кришками – не щільно. Зручніше всього баночки по 0,5 л.
- Беремо каструлю підходящого розміру і ставимо на її дно банки з полуницею у власному соку. Не забудьте покласти на дно каструлі серветку чи тонкий кухонний рушник, щоб скляні банки не тріснули при нагріванні.
- Наливаємо у каструлю води так, щоб банкам було «по плечі». Краще заливати не холодною водою, а температурою +50…+60°С.
- Доводимо воду до кипіння і стерилізуємо наші банки з полуницею у власному соку: банки 0,5 л стерилізуємо приблизно 10 хвилин.
- Після чого витягаємо банки і дуже щільно закриваємо кришками (кришки, що закручуються чи під ключ) і перевертаємо банки.
- Ставимо на теплу ковдру кришками донизу і накриваємо зверху ще однією ковдрою. Так банки повинні стояти до повного охолодження варення.
Зберігати можна як на балконі, так і при кімнатній температурі.
Наша запашна полуниця у власному соку готова.