Покроковий рецепт приготування закуски, дозволить «законсервувати літо». Перець у солодко-масляній заливці швидкого приготування – чудовий варіант зимової заготовки смачної закуски.

Перець у солодко-масляній заливці швидкого приготування: інгредієнти

Для приготування смачної закуски нам знадобляться наступні продукти:

  • солодкий перець – 2,5 кг;
  • перець гострий (свіжий) – 2 шт.;
  • цукор – півсклянки;
  • винний оцет 6% – півсклянки;
  • олія – півсклянки;
  • сіль – 2 столові ложки;
  • лавровий листок – 4-5 шт.;
  • перець духмяний горошком – 10 шт.;
  • чебрець свіжий – 6-8 гілочок;
  • вода – 1 л.

На цю кількість перцю знадобиться (орієнтовно) 5 стерилізованих баночок для консервування: 4 банки по 0,5 л і одна на 350 мл.

Перець у солодко-масляній заливці швидкого приготування за покроковим рецептом

Перець у солодко-масляній заливці швидкого приготування за покроковим рецептом
Покроковий рецепт швидкого консервування солодкого перцю
  1. Перець – і солодкий, і гострий, треба помити і почистити.
  2. Спочатку варимо розсіл: у воду кладемо лавровий лист, горошки перцю духмяного, чебрець. У воді змішуємо оцет, цукор, сіль, рослинну олію. Доводимо до кипіння.
  3. Поки розсіл закипає, нарізаємо перець шматочками (можна скибочками вздовж, а можна – порізати на кубики). Важливо, щоб не залишилося насіння.
  4. Коли розсіл закипів, проварюємо його пару хвилин і додаємо у нього перець. Додавати слід частинами. За даним рецептом об’єм перцю не надто великий, тому ми розділимо перець на 3-4 частини і варимо кожну частину окремо, щоб перець не переварився.
  5. Варити перець у розсолі (кожну партію) потрібно не більше через 4-5 хвилин після закипання – це важливо!
  6. Зварений перець складаємо у підготовлені банки. Бажано, щоб в кожну потрапив лавровий листочок, горошок духмяного перцю і гілочка чебрецю – це додасть пікантності нашій закусці.

Алгоритм: партія перцю проварилася – її складаємо у банки, в цей час у розсолі варимо наступну частину перцю.

7. Всі баночки доливаємо розсолом, закриваємо і ставимо банки під ковдру (чи щось тепле) на добу, щоб консервований перець поступово охолоджувався.

Зберігати консервований перець у солодко-масляній заливці бажано у прохолодному місці – у підвалі, погребі або на балконі.

Цікавий рцепт Халапеньо у солодко-пряному маринаді

Смачного!