Покроковий рецепт приготування закуски, дозволить «законсервувати літо». Перець у солодко-масляній заливці швидкого приготування – чудовий варіант зимової заготовки смачної закуски.
Перець у солодко-масляній заливці швидкого приготування: інгредієнти
Для приготування смачної закуски нам знадобляться наступні продукти:
- солодкий перець – 2,5 кг;
- перець гострий (свіжий) – 2 шт.;
- цукор – півсклянки;
- винний оцет 6% – півсклянки;
- олія – півсклянки;
- сіль – 2 столові ложки;
- лавровий листок – 4-5 шт.;
- перець духмяний горошком – 10 шт.;
- чебрець свіжий – 6-8 гілочок;
- вода – 1 л.
На цю кількість перцю знадобиться (орієнтовно) 5 стерилізованих баночок для консервування: 4 банки по 0,5 л і одна на 350 мл.
Перець у солодко-масляній заливці швидкого приготування за покроковим рецептом
- Перець – і солодкий, і гострий, треба помити і почистити.
- Спочатку варимо розсіл: у воду кладемо лавровий лист, горошки перцю духмяного, чебрець. У воді змішуємо оцет, цукор, сіль, рослинну олію. Доводимо до кипіння.
- Поки розсіл закипає, нарізаємо перець шматочками (можна скибочками вздовж, а можна – порізати на кубики). Важливо, щоб не залишилося насіння.
- Коли розсіл закипів, проварюємо його пару хвилин і додаємо у нього перець. Додавати слід частинами. За даним рецептом об’єм перцю не надто великий, тому ми розділимо перець на 3-4 частини і варимо кожну частину окремо, щоб перець не переварився.
- Варити перець у розсолі (кожну партію) потрібно не більше через 4-5 хвилин після закипання – це важливо!
- Зварений перець складаємо у підготовлені банки. Бажано, щоб в кожну потрапив лавровий листочок, горошок духмяного перцю і гілочка чебрецю – це додасть пікантності нашій закусці.
Алгоритм: партія перцю проварилася – її складаємо у банки, в цей час у розсолі варимо наступну частину перцю.
7. Всі баночки доливаємо розсолом, закриваємо і ставимо банки під ковдру (чи щось тепле) на добу, щоб консервований перець поступово охолоджувався.
Зберігати консервований перець у солодко-масляній заливці бажано у прохолодному місці – у підвалі, погребі або на балконі.
Цікавий рцепт Халапеньо у солодко-пряному маринаді