Огірки по-корейські можна просто приготувати за покроковим рецептом. Плюс цього рецепту у тому, що можна використовувати великі огірки, які переросли і вживати свіжими не дуже смачно. Ця чудова зимова заготовка нескладна у приготування, головне мати шатківницю для тонкої нарізки – «по-корейські».
Огірки по-корейські – чудова зимова заготовка: інгредієнти
- огірки – 2 кг;
- морква – півкіло;
- часник – 1 головка;
- олія -125 г;
- оцет 9% яблучний – 15 г;
- перець червоний гострий – 1 шт.;
- сіль – 50 г;
- цукор – 100 гр;
- перець чорний горошком – 5-6 шт.
Огірки по-корейські – чудова зимова заготовка: покроковий рецепт приготування
Перед приготування салату з огірків і моркви по корейські, слід спробувати огірки – вони не повинні бути гіркими. Інакше салат буде не смачним.
- Огірки треба помити і залити холодною водою, залишивши їх там на 2 години. Це для свіжо зірваних огірків. Якщо огірки були зібрані кілька дні тому, тоді слід залишити у воді на 3-4 години.
- Огірки нарізаємо на тонкі брусочки (смужки) на тертці для корейської моркви і викладаємо у ємність.
- Потім почищену моркву тремо на тертці для корейських салатів, тобто, як і огірки – довгими смужками.
- Натерту моркву насипаємо на терті у огірки.
- Часник чистимо, ріжемо на пластинки, трошки придавлюємо і посипаємо сіллю (так він скоріше дасть сік). Потім закидаємо часник до наших огірків з морквою.
- Червоний перець очищаємо від насіння і ріжемо кружальцями.
- Все обережно перемішуємо.
- Додаємо чорний перець, роздавлений в порошок.
- В окремій каструльці або мисці приготуємо з оцту і олії маринад.
- Заливаємо і витримуємо овочі в ньому дві години.
- Поки салат настоюється, стерилізуємо банки одним із зручних способів – читати ТУТ
- Після двох годин настоювання овочевої суміші у маринаді, закладаємо овочі у стерилізовані банки (щільно) і доливаємо маринадом.
- На дно каструлі кладемо серветку або маленький рушник і ставимо банки з овочевим салатом для стерилізаціє у киплячій воді. Якщо це літрова банка, стерилізуємо 30 хвилин, якщо півлітрова банка – 20 хвилин.
- Після стерилізації салату з огірків і моркви по-корейські, закатуємо банки, перевертаємо, накриваємо теплою ковдрою і залишаємо поступово охолоджуватися на добу.
Огірки по-корейські краще зберігати у прохолодному місці.