Домашні заготовки завжди присутні в українських господинь. В осінній період актуально солити і квасити, консервувати і варити джеми та варення. Мочені яблука з квашеною капустою, приготовлені у банці, смачні і містять багато корисних речовин. За покроковим рецептом дуже просто зробити смачне соління.
Мочені яблука з квашеною капустою у банці: інгредієнти
Кількість продуктів дана з розрахунку на 3-літрову банку
- яблука -1 кг;
- капуста 2 кг;
- морква – 300 г;
- сіль – 60 г;
- цукор 30 г.
Мочені яблука з квашеною капустою у банці готуємо за покроковим рецептом
- Яблука треба нарізати на чотири частини, видаливши насіння.
- Капусту нашаткувати, моркву натерти.
- Овочі перемішати зі спеціями і залишити, щоб вони пустили сік.
- Потім на дно банки укласти яблука, поверх насипати капусту з морквою і так накладати шарами до країв банки.
- Вилити в банку сік, що залишився від овочів і накрити капроновою кришкою, меншою за отвір банки. Поставити зверху гніт.
- Капуста буде бродити і в цей час буде виділятися сік, він вийде через край кришки.
- Як тільки це відбудеться, необхідно паличкою проколоти квашення до дна банки, щоб газ, який утворився під час бродіння, виходив назовні.
- Тримати банки з соліннями потрібно в прохолодному місці. Мочені яблука будуть готові через 14 днів.