Домашні заготовки завжди присутні в українських господинь. В осінній період актуально солити і квасити, консервувати і варити джеми та варення. Мочені яблука з квашеною капустою, приготовлені у банці, смачні і містять багато корисних речовин. За покроковим рецептом дуже просто зробити смачне соління.

Мочені яблука з квашеною капустою у банці: інгредієнти

Кількість продуктів дана з розрахунку на 3-літрову банку

  • яблука -1 кг;
  • капуста 2 кг;
  • морква – 300 г;
  • сіль – 60 г;
  • цукор 30 г.

Мочені яблука з квашеною капустою у банці готуємо за покроковим рецептом

  1. Яблука треба нарізати на чотири частини, видаливши насіння.
  2. Капусту нашаткувати, моркву натерти.
  3. Овочі перемішати зі спеціями і залишити, щоб вони пустили сік.
  4. Потім на дно банки укласти яблука, поверх насипати капусту з морквою і так накладати шарами до країв банки.
  5. Вилити в банку сік, що залишився від овочів і накрити капроновою кришкою, меншою за отвір банки. Поставити зверху гніт.
  6. Капуста буде бродити і в цей час буде виділятися сік, він вийде через край кришки.
  7. Як тільки це відбудеться, необхідно паличкою проколоти квашення до дна банки, щоб газ, який утворився під час бродіння, виходив назовні.
  8. Тримати банки з соліннями потрібно в прохолодному місці. Мочені яблука будуть готові через 14 днів.

Смачного!