Ми зазвичай готуємо аджику на зиму. Вам може сподобатися рецепт Євгена Клопотенко, за яким свіжа аджика з хмелі-сунелі стане чудовою літньою закускою до м’яса, пасти. На приготування знадобиться максимум пів години разом з підготовкою продуктів
Свіжа аджика з хмелі-сунелі, рецепт від Євгена Клопотенко
Цю аджику добре готувати в сезон збору врожаю томатів. Її слід вживати у свіжому вигляді як соус до м’яса й до інших страв. Готову аджику можна зберігати в холодильнику до двох тижнів. Але навряд чи вдасться, тому що вона така смачна, що дуже швидко буде з’їдена.
Інгредієнти для приготування
Євген Клопотенко рекомендує за цим рецептом брати томати сорту Сливка
- помідори – 500 г;
- солодкий перець червоний – 300 г;
- перець чилі – 1 шт.;
- часнику – 6-7 зубчиків;
- сіль – 1 чайна ложка;
- цукор – 1 чайна ложка;
- оцет 9% - 30 мл;
- хмелі-сунелі - 1 чайна ложка.
Як приготувати свіжу аджику з хмелі-сунелі підказує покроковий рецепт Євгена Клопотенко
Щоб аджика добре зберігалася, після приготування краще її складати в стерилізовані сухі баночки.
- Всі овочі миємо.
- Помідори слід розрізати навпіл та вирізати плодоніжку.
- Солодкий перець та перець чилі (вже помиті), треба розрізати вздовж, вибрати насіння та нарізати маленькими шматочками, щоб було зручніше складати в м’ясорубку, щоб перебити.
- Часник чистимо і розрізаємо на декілька частин.
- Підготовлені овочі – помідори та перець треба перекрутити на м’ясоробці.
- В цю масу треба додати цукор, сіль хмелі-сунелі та влити оцет – кількість за рецептом.
- Всі овочі зі спеціями треба ретельно перемішати за допомогою дерев’яної лопатки, що уникнути окислення соусу метолом.
Свіжа аджика з хмелі-сунелі готова до подачі до столу.
Але аджики в нас вийшло чимало, тому решту треба розлити по чистим сухим банкам та зберігати в холодильнику.