Рецепт, як можна зробити заготовки на зиму – консервований перець, який потім в будь-який момент можна відкрити й фарширувати улюбленою начинкою. Консервація перцю за цим рецептом цікава тим, що перець зберігаю форму, смак та колір й взимку ми можемо як їсти окремо, так і фарширувати перчик.
Консервований перець для фарширування: інгредієнти
Цей рецепт передбачає, що перець ми заготовляємо для того, щоб в подальшому його фарширувати. Це буде вигідна заготовка на зиму, коли в сезон перцю зробити таку закрутку і взимку використовувати її. Консервувати краще в трилітрову банку. Перчики слід вибирати приблизно однакового розміру й не деформовані.
Інгредієнти на 3 літрову банку
- перець 1-1,5 кг в залежності від сорту
- вода для замочування 2-2,5 л
- для розсолу на 2 л води
- сіль кам’яна – 1,5 столові ложки;
- цукор – 1,5 столові ложки;
- оцет 9% – 50 мл;
- чорний перець -2-3 горошини;
- лавровий лист – 2-3 шт.
Консервація перцю, який можна фарширувати: покроковий рецепт
Даний рецепт допоможе добре зекономити гроші, тому що взимку перець коштує дорога. А в нас буде запас для фарширування
- Солодкий болгарський перець треба помити, зрізати плодоніжку й витрусити насіння.
- Перці треба скласти у велику ємність й залити окропом приблизно на п’ятнадцять хвилин. Це зробить перці м’якими і їх буде легше складати в банку.
- В цей час готуємо розсіл: ставимо воду на вогонь, чекаємо , щоб закипіло, кладемо туди цукор, сіль, перець й чекаємо, щоб інгредієнти розчинилися у воді й в кінці вливаємо оцет.
- З цей час перці вже пробланшувалися, треба злити воду.
- На дно стерилізованої банки кладемо горошини перцю та лавровий лист.
- Зверху обережно викладаємо перець (щоб його не пошкодити) й одразу заливаємо розсолом, закочуємо кришкою.
- Банку ставимо на кришку, накриваємо ковдрою й залишаємо охолоджуватися.
Зберігати перець можна в прохолодному приміщенні, наприклад, на балконі.