ГоловнаСмачногоКонсервація перцю, який можна фарширувати в будь-який момент

Консервація перцю, який можна фарширувати в будь-який момент

Рецепт, як можна зробити заготовки на зиму – консервований перець, який потім в будь-який момент можна відкрити й фарширувати улюбленою начинкою. Консервація перцю за цим рецептом цікава тим, що перець зберігаю форму, смак та колір й взимку ми можемо як їсти окремо, так і фарширувати перчик.

Консервований перець для фарширування: інгредієнти

Цей рецепт передбачає, що перець ми заготовляємо для того, щоб в подальшому його фарширувати. Це буде вигідна заготовка на зиму, коли в сезон перцю зробити таку закрутку і взимку використовувати її. Консервувати краще в трилітрову банку. Перчики слід вибирати приблизно однакового розміру й не деформовані.

Інгредієнти на 3 літрову банку

  • перець 1-1,5 кг в залежності від сорту
  • вода для замочування 2-2,5 л
  • для розсолу на 2 л води
  • сіль кам’яна – 1,5 столові ложки;
  • цукор – 1,5 столові ложки;
  • оцет 9% – 50 мл;
  • чорний перець -2-3 горошини;
  • лавровий лист – 2-3 шт.

Консервація перцю, який можна фарширувати: покроковий рецепт

Даний рецепт допоможе добре зекономити гроші, тому що взимку перець коштує дорога. А в нас буде запас для фарширування

  • Солодкий болгарський перець треба помити, зрізати плодоніжку й витрусити насіння.
  • Перці треба скласти у велику ємність й залити окропом приблизно на п’ятнадцять хвилин. Це зробить перці м’якими і їх буде легше складати в банку.
  • В цей час готуємо розсіл: ставимо воду на вогонь, чекаємо , щоб закипіло, кладемо туди цукор, сіль, перець й чекаємо, щоб інгредієнти розчинилися у воді й в кінці вливаємо оцет.
  • З цей час перці вже пробланшувалися, треба злити воду.
  • На дно стерилізованої банки кладемо горошини перцю та лавровий лист.
  • Зверху обережно викладаємо перець (щоб його не пошкодити) й одразу заливаємо розсолом, закочуємо кришкою.
  • Банку ставимо на кришку, накриваємо ковдрою й залишаємо охолоджуватися.

Зберігати перець можна в прохолодному приміщенні, наприклад, на балконі.

Смачного!

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст