Картопля – основний гарнір в багатьох українців. Існує безліч рецептів приготування цього коренеплоду. Пропонуємо спробувати рецепт «Картопля по селянські в духовці в паніровці з сухарів». Перевага цього рецепту в тому, що ми отримуємо неймовірно духмяну запечену картоплю, яка хрустка зовні і м’якенька в середині. Крім цього, вона має дуже привабливий вигляд і тому підійде як гарнір до святкового столу
Картопля по селянські в паніровці з сухарів у духовці: інгредієнти
Це дуже простий рецепт, який мені сподобався легкістю приготування. За класичним рецептом картопля залишається в «мундирі», але можна і почистити. Ще великий плюс цього рецепту – звичайні продукти, які завжди є на кухні кожної господині. А спеції можна замінювати на ті, які вам до вподоби.
Інгредієнти
- картопля – 800 г (до кілограму);
- паприка копчена – 1 чайна ложка;
- часник сушений – 1 чайна ложка;
- прованські трави – 1 чайна ложка;
- сіль – 1.5 чайні ложки;
- перець чорний – 0,5 чайної ложки;
- оливкова олія – 2 столова ложки;
- сухарі панірувальні
Примітка: якщо не подобається копчена паприка, її можна не додавати. А підготувати суміш з улюблених спецій, головне витримувати пропорції по 1 чайній ложці. Якщо немає сухого меленого часнику, можна взяти 3-4 зубчики свіжого часнику і вичавити на картоплю перед паніруванням (щоб він не пригоряв при запіканні).
Як готується картопля по селянські в паніровці з сухарів у духовці
Отже, приготування з підготовкою продуктів триває приблизно 50 хвилин
- Картоплю добре миємо і ріжемо вздовж на 4-6 частин, щоб утворилися скибочки. За бажанням можна почистити і розрізати навпіл.
- Картоплю викласти у велику миску чи каструлю.
- В окремій ємності всі сухі складові добре перемішуємо.
- Отриманою сумішшю треба добре присипати картоплю і струсити, щоб суха суміш добре розподілилася по картоплі.
- Потім додаємо дві столові ложки оливкової олії і ще раз добре перемішуємо картоплю, щоб олія розійшлася по всій картоплі. (Якщо ви замість сухого часнику брали свіжий, зараз його треба вичавити і додати до картоплі, щоб він був покритий олією і тоді він не бути горіти).
- В миску насипаємо панірувальні сухарі і кожну картопляну скибочку обсипаємо сухарями.
- Деко застеляємо пергаментним папером і трошки збризкуємо оливковою олією.
- Запаніровані скибочки картоплі викладаємо на деко і ставимо випікатися в духовці при температурі +180 °C протягом 40 хвилин.
- Готову картоплю викладаємо на таріль. Для подачі можна прикрасити зеленню або кількома скибочками огірка.
Ця картопля по селянські в паніровці з сухарів сподобається тим, хто не любить жирні страви. Адже тут використовується мінімум жирів. І сама картопля виходить зовні хрумка, а в середині – ніжна і м’яка. Якщо вам картопля по селянські буде здаватися суховатою, можна додати трошки вершкового масла або оливкової олії. А можна зробити сметанно-часниковий соус.