ГоловнаСмачногоЯк зробити домашній квас з яблук з дріжджами і без дріжджовий, 2...

Як зробити домашній квас з яблук з дріжджами і без дріжджовий, 2 рецепти

Квас вважається корисним і смачним напоєм, рецепти якого відомі з давних часів. Цей прохолодний напій можна готувати з різних продуктів. До уваги пропонується 2 рецепти, як зробити домашній квас з яблук з дріжджами і без дріжджовий. Завдяки покроковим порадам, ви отримаєте корисний напій для всієї родини. Особливо актуально такий напій готувати у період збору врожаю яблук. Слід зауважити, що квас готується певний час через процес бродіння.

Як зробити класичний домашній квас з яблук з дріжджамиЯк зробити класичний домашній квас з яблук з дріжджами

Цей яблучний квас за своїм смаком може нагадувати інший напій – сидр. Але цей яблучний квас без вмісту алкоголю.

Інгредієнти:

  • яблука – 0,5 кг;
  • цукор – 100 г;
  • вода питна – 2 літри;
  • дріжджі свіжі – 10 г (або 2 г сухих дріжджів).

Покроковий рецепт, зробити домашній квас з яблук з дріжджами

  1. Яблука миємо, видаляємо серцеву з насінням і хвостиками і нарізаємо зі шкіркою великими шматками.
  2. Воду наливаємо в каструлю (краще емальовану) і доводимо до кипіння і складемо туди порізані яблука.
  3. Приварюємо яблука на слабкому вогні протягом 5-6 хвилин.
  4. Потім додаємо цукор і помішуючи варимо ще кілька хвилин, поки він повністю розчиниться.
  5. Отриманий компот охолоджуємо до кімнатної температури і додаємо дріжджі, перемішуємо і накриваємо чистою марлею. Важливо, щоб температура води при охолодженні була обов’язково нижче + 30 ° C.
  6. За кілька годин перевіряємо нашу рідину – там повинна з’явиться піна і легкий кислуватий запах. Це означає, що квас заграє. Бродіння триває 10-12 годин при кімнатній температурі. Зазвичай краще залишити на ніч.
  7. Потім цідимо напій через сито і кілька шарів марлі.
  8. Розливаємо в чисті ємності (банки чи скляні пляшки), герметично закриваємо і ставимо в холодильник.
  9. Яблучний квас буде готовий до вживання через 7-8 годин.

Такий домашній квас з яблук з дріжджами  можна зберігати в холодильнику до 10 днів.

Як зробити домашній бездріжджовий квас з яблук, покроковий рецепт приготуванняЯк зробити домашній бездріжджовий квас з яблук, покроковий рецепт приготування

Якщо ви відчуваєте і не любите нотки дріжджів у стравах, цей рецепт бездріжджового яблучного квасу вам стане в пригоді. Особливість в тому, що процес бродіння відбувається завдяки яблуком і він триває 2-3 днів (в прохолодному місці, наприклад, в льоху). Щоб зробити смачний домашній квас, яблука потрібно брати стиглі, ароматні, можна змішати кілька сортів.

Інгредієнти:

  • яблука (стиглі) – 5 кг;
  • цедра 1 лимона (середнього розміру);
  • цукор – 500 г;
  • вода питна – до потрібного рівня у ємності.

Покроковий рецепт, як зробити домашній бездріжджовий яблучний квас

  1. Яблука треба перебрати, відкинувши побиті і гнилі, помити і порізати кожне яблука на 4-6 частин. Звичайно, видаливши серцевину з насінням.
  2. Нарізані яблука скласти у велику емальовану каструлю, зверху засипаємо цукром і заливаємо водою, щоб вода покрила всі яблука.
  3. За допомогою дерев’яної ложки з довгою ручкою перемішуємо субстанцію, щоб переконатися, що цукор повністю розчинився.
  4. Лимон миємо і знімаємо цедру. Це можна зробити за допомогою дрібної тертки, можна зрізати чисткою для картоплі чи гострим ножем – в такому випадку можна потім дрібно порубати шматочки цедри. Порада: якщо лимон обдати окропом, напій буде більш ароматним і цедра лимону не буде гірчити.
  5. Готову цедру додаємо до каструлі з яблуками.
  6. Підготовлений бездріжджовий фруктовий напій необхідно ставити для бродіння тільки в прохолодне місце, наприклад, в  холодильник або льох. Не можна залишати для бродіння в кімнаті.
  7. Цей яблучний напій буде бродити за рахунок кислоти фруктів і цукру протягом 2-3 днів.
  8. Після чого потрібно дуже добре віджати шматочки яблук, процідити через кілька шарів марлі.

Готовий домашній яблучний квас без дріжджів треба розлити в ємність (пляшки, банки), щільно закрити кришками і прибрати в холодильник на кілька годин.

Смачного!

Домашній квас: рецепти приготування

Яблучний квас з сушки

Домашній квас з цикорію на дріжджах

Рецепт домашнього хлібного квасу

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст