Яблука – неймовірне джерело корисних речовин. Тому яблучний квас і втамує спрагу, і наситить організм вітамінами. А це, у свою чергу, стане профілактикою застуд і покращить стан ШКТ. Покроковий рецепт корисного напою допоможе швидко приготувати яблучний квас
Яблучний квас: інгредієнти для приготування корисного напою
Для приготування цього по-справжньому народного напою, знадобляться прості продукти. Якщо немає сушених яблук, їх можна замінити: очистити свіжі яблука, а шкірку підсушити у духовці, щоб на виході отримати необхідну за рецептом кількість.
Інгредієнти для приготування яблучного квасу:
- сушені яблука (підсушені шкірки яблук) – 6 склянок;
- вода – 3 л;
- дріжджі – 20 г;
- цукор – 300 г.
Яблучний квас: покроковий рецепт приготування корисного напою з яблук
Для приготування яблучного квасу слід використовувати емальований посуд.
- Кип’ятимо воду і заливаємо кропом 6 склянок сушки.
- Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою, вимикаємо вогонь і настоюємо 3 години.
- Через три години проціджуємо настій і додаємо до нього цукор і добре перемішуємо.
- Після цього додаємо дріжджі і ще раз перемішуємо.
- Даємо квасу повністю охолонути і чекаємо, коли з1явиться пінка.
- Після цього квас готовий, розливаємо його у ємності (пляшки, скляні глечики) і зберігаємо у прохолодному місці.
Наш яблучний квас готовий і його можна пити прохолодним, а можна трошки нагріти і він більше розкриє яблучний аромат.