Використання сезонних продуктів для когось – модний тренд, а для когось – повсякденне життя. Запропонований рецепт приготування гарніру із сезонних продуктів, порадує своєю свіжістю і смаком. Яблучний гарнір до м’яса і птиці з додаванням солодкого перцю можна готувати і в холодну пору. Проте зараз, коли збирається врожай яблук і перцю, він матиме надзвичайний смак і велику користь.
Яблучний гарнір до м’яса і птиці: інгредієнти
Приготування гарніру за цим рецептом потребує 35-40 хвилин. Але смак порадує своєю незвичайністю і відтінить смак м’яса.
Для приготування яблучного гарніру потрібні наступні продукти:
- яблука (антонівка) – 3 шт.;
- солодкий перець (болгарський) – 2 шт.;
- цибулина ріпчаста (велика) – 1 шт.;
- твердий сир (натертий) – півсклянки;
- топлене масло – 1 столова ложка;
- криця – чверть чайної ложки;
- молотий перець, сіль й інші спеції – за смаком.
Яблучний гарнір до м’яса і птиці з додаванням солодкого перцю: покроковий рецепт приготування із сезонних продуктів
- Миємо всі яблука і перець, видаляємо серцевину і насіння.
- Яблука ріжемо на великі кубики (можна тонкими , а перець – такими ж квадратиками.
- На пательні обсмажуємо солодкий перець, потім додаємо яблука і припускаємо.
- Тушкуємо їх кілька хвилин, щоб вони стали м’якішими, присипаємо перцем і корицею, солимо.
- В іншій пательні, подрібнену на тонкі кільця, смажимо цибулю на топленому маслі до прозорості.
- На таріль викладаємо тушковані яблука і перець, зверху кладемо прозорі кільця цибулі і присипаємо тертим сиром.
Наш гарнір готовий.
Додаємо основну страву – м’ясо свинини або птиці і смакуємо чудовий обід із сезонних продуктів.