Покроковий рецепт всього за 10-15 хвилин дозволить швидко приготувати смачні яблучні деруни. Вони будуть смакувати як до чаювання, так і на сніданок. Подавати яблучні деруни можна зі сметаною, з медом, а можна присипати їх цукровою пудрою.

Яблучні деруни швидко готувати, покроковий рецепт: інгредієнти

  • яблука (смак на Ваше вподобання) – 2 шт.;
  • лимонний сік – 1 ст. ложка;
  • яйце – 1 шт.;
  • цукор – 30 гр, але можна брати за смаком і в залежності від кислоти яблук;
  • ванільний цукор – 1 упаковка (за бажанням);
  • борошно пшеничне – 50-60 гр.

Яблучні деруни швидко готувати, покроковий рецепт: приготування

  1. Яблука помити, обсушити рушником і зі шкуркою потерти на велику тертку (серцевину не чіпати).
  2. Віджати яблучний сік і одразу додати лимонний сік, щоб яблучна маса не потемніла.
  3. Потім додаємо цукор звичайний і за бажанням – ванільний.
  4. В яблучно-цукрову масу додаємо яйце і все ретельно перемішуємо.
  5. Просіяне борошно досипаємо і вимішуємо тісто. По своїй консистенції воно повинно нагадувати тісто для оладок.
  6. Важливо: муки може піти трохи менше чи трохи більше. Це залежить від соковитості яблук і якості самої муки. Орієнтуємося на густоту тіста для оладок.
  7. Розігріваємо пательню з рослинною олією і ложкою викладаємо деруни.
  8. Обжарювати потрібно з обох сторін до золотистого кольору.

Смачного!