Осінь та зима – це пік приготування страв з гарбуза. Пропонуємо покроковий рецепт, щоб приготувати гарбузові оладки з картоплею. Ця страва легка в приготуванні та потребує всього два основних продукти. Оладки з гарбуза та картоплі матимуть цікавий солодкуватий присмак, але картопля не дасть забути, що це не десерт, а смачна основна страва.
Гарбузові оладки з картоплею: інгредієнти
Зазвичай оладки сприймаються, як десерт. Запропонований рецепт оладок з гарбуза – це може бути смачна вечеря, адже тут присутня й картопелька.
Інгредієнти на оладки з гарбуза та картоплі
- гарбуз (м’якоть) – 500 г;
- картопля – 500 г;
- борошно пшеничне – 2 столові ложки;
- яйця – 2 шт.;
- сіль – чверть чайної ложки;
- перець чорний – за смаком.
- олія для смаження
- сметана для подачі
Гарбузові оладки з картоплею: покроковий рецепт приготування
В цьому рецепті є маленький секрет, а саме те, що білок вводиться окремо від жовтка.
- Овочі помити та почистити.
- Гарбуз та картоплю натерти на крупній тертці.
- Білки відділити від жовтків.
- У велику ємність складаємо овочі, потім треба додати жовтки, борошно, сіль та перець і все ретельно перемішати.
- Після цього в отриману масу додаються білки і ємність слід поставити в тепле місце на 10 хвилин.
- Випікаємо гарбузові оладки на пательні, як всім звичні нам з борошна.
Подавати слід зі сметаною, поки вони ще гарячі.
За бажанням, можна зробити шкварки з цибулькою, як до дерунів, та подавати для ситної та смачної вечері