Покроковий рецепт всього за 10-15 хвилин дозволить швидко приготувати смачні деруни з яблук. Вони будуть смакувати як до чаювання, так і на сніданок. Подавати яблучні деруни можна зі сметаною, з медом, а можна присипати їх цукровою пудрою.
Яблучні деруни швидко готувати, покроковий рецепт: інгредієнти
- яблука (смак на Ваше вподобання) – 2 шт.;
- лимонний сік – 1 ст. ложка;
- яйце – 1 шт.;
- цукор – 30 гр, але можна брати за смаком і в залежності від кислоти яблук;
- ванільний цукор – 1 упаковка (за бажанням);
- борошно пшеничне – 50-60 гр.
Деруни з яблук, покроковий рецепт: приготування
- Яблука помити, обсушити рушником і зі шкуркою потерти на велику тертку (серцевину не чіпати).
- Віджати яблучний сік і одразу додати лимонний сік, щоб яблучна маса не потемніла.
- Потім додаємо цукор звичайний і за бажанням – ванільний.
- В яблучно-цукрову масу додаємо яйце і все ретельно перемішуємо.
- Просіяне борошно досипаємо і вимішуємо тісто. По своїй консистенції воно повинно нагадувати тісто для оладок.
- Важливо: муки може піти трохи менше чи трохи більше. Це залежить від соковитості яблук і якості самої муки. Орієнтуємося на густоту тіста для оладок.
- Розігріваємо пательню з рослинною олією і ложкою викладаємо деруни.
- Обжарювати потрібно з обох сторін до золотистого кольору.