Вже повним ходом достигають овочі на городі. І варто скористатися рецептами для приготування сезонних страв. Баклажани з цибулею у томатно-сметанному соусі досить швидко готувати для вечері всієї родини.
Баклажани з цибулею у томатно-сметанному соусі: інгредієнти
Цей рецепт дасть швидко приготувати смачну вечерю. Крім того, цю страву можна їсти як в теплому, так і в холодному вигляді.
Для приготування баклажанів у томатно-сметанному соусі знадобляться наступні продукти:
- баклажани – 2 шт.;
- цибуля – 2 шт.;
- помідор (великий) – 1 шт.;
- свіжий кріп чи інша зелень – пучок;
- сіль та спеції.
Для приготування соусу знадобляться:
- сметана – 1/2 склянки;
- мука – 2 столові ложки;
- вершкове масло.
Баклажани з цибулею у томатно-сметанному соусі: приготування
Готуємо баклажанну основу
- Помити баклажани, порізати кружальцями та замочити на 30 хвилин у підсоленій воді.
- Після чого витягти і промокнути баклажани.
- Кружальці обваляти у муку та обжарити з двох боків.
- Цибулю порізати напівкільцями і припустити на пательні до золотавого кольору.
- На блюдо викласти шарами баклажани і цибулю
Готуємо томатно-сметанний соус
- Помідор миємо та ріжемо кубиками.
- Тушкуємо помідор на вершковому маслі, поки він не стане м’яким.
- Заливаємо сметаною, додаємо попередньо порублену зелень і трошки присолити. Потмі тушкувати ще 5 хвилин.
- Отриманим соусом заливаємо баклажани з цибулею.
За бажанням, можна готову страву присипати зверху часником та тертим сиром і запікати в духовці не більше 15 хвилин. Неймовірний аромат і смак баклажану з цибулею у томатно-сметанному соусі зроблять прекрасною літню сімейну вечерю.