Вже повним ходом достигають овочі на городі. І варто скористатися рецептами для приготування сезонних страв. Баклажани з цибулею у томатно-сметанному соусі досить швидко готувати для вечері всієї родини.

Баклажани з цибулею у томатно-сметанному соусі: інгредієнти

Цей рецепт дасть швидко приготувати смачну вечерю. Крім того, цю страву можна їсти як в теплому, так і в холодному вигляді.

Для приготування баклажанів у томатно-сметанному соусі знадобляться наступні продукти:

  • баклажани – 2 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • помідор (великий) – 1 шт.;
  • свіжий кріп чи інша зелень – пучок;
  • сіль та спеції.

Для приготування соусу знадобляться:

  • сметана – 1/2 склянки;
  • мука – 2 столові ложки;
  • вершкове масло.

Баклажани з цибулею у томатно-сметанному соусі: приготування

Готуємо баклажанну основу

  1. Помити баклажани, порізати кружальцями та замочити на 30 хвилин у підсоленій воді.
  2. Після чого витягти і промокнути баклажани.
  3. Кружальці обваляти у муку та обжарити з двох боків.
  4. Цибулю порізати напівкільцями і припустити на пательні до золотавого кольору.
  5. На блюдо викласти шарами баклажани і цибулю

Готуємо томатно-сметанний соус

  1. Помідор миємо та ріжемо кубиками.
  2. Тушкуємо помідор на вершковому маслі, поки він не стане м’яким.
  3. Заливаємо сметаною, додаємо попередньо порублену зелень і трошки присолити. Потмі тушкувати ще 5 хвилин.
  4. Отриманим соусом заливаємо баклажани з цибулею.
Баклажани з цибулею у томатно-сметанному соусі
Якщо запекти баклажани з томатно-сметанним соусом, страва набуде нового надзвичайного смаку

За бажанням, можна готову страву присипати зверху часником та тертим сиром і запікати в духовці не більше 15 хвилин. Неймовірний аромат і смак баклажану з цибулею у томатно-сметанному соусі зроблять прекрасною літню сімейну вечерю.

Смачного!