ГоловнаАрхівКвашення капусти вересень 2022 за місячнім календарем

Квашення капусти вересень 2022 за місячнім календарем

Один з варіантів зберігання капусти тривалий час – це квасити та солити її на зиму. Квашення капусти краще робити у сприятливі дні за місячним календарем, які вказані на вересень 2022 року. Крім місячного календаря, слід пам’ятати прості, але корисні поради щодо квашення

Квашення капусти вересень 2022 за місячнім календарем у сприятливі дніКвашення капусти вересень 2022 за місячнім календарем у сприятливі дні

Наскільки смачна вийде квашена капуста, багато в чому залежить в дня місячного  календаря. Звичайно, смак капусти залежить і від рецепту, який використовує господиня. І цих рецептів багато, і є багато хитрощів і таємних інгредієнтів для квашення. Тому квашена капуста завжди має свої смакові відтінки

Сприятливі дні для квашення капусти у вересні 2022

  • 3, 4, 5, 6, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 30

В ці дні, які назвав місячний календар на вересень, найкраще займатися капустою – квасити та солити.

Місячний календар Квашення капусти вересень 2022: корисні поради, на що звертати увагуКвашення капусти вересень 2022: корисні поради, на що звертати увагу

Прості правила квашення дозволять отримати смачну і корисну закуску з капусти та зберегти врожай цього овочу.

  • Квашення капусти відбувається при кімнатній температурі. Тобто перші 3-4 дні банка з капустою стоїть просто в кімнаті.
  • Потрібно регулярно випускати гази, які утворюються підчас бродіння. Під час бродіння розсіл буде витікати з банки, тому її краще поставити ще в якусь ємність, щоб не виливалося на стіл чи на підлогу.
  • Щоб капуста заквасилася потрібно достатня кількість розсолу. Тобто коли ви вже приготували капусту, треба слідкувати, щоб верх капусти був повністю прикритий рідиною.
  • Зіпсувати смак капусти може недостатня кількість солі. Тому, випробуючи нові рецепти, перевіряйте – в середньому на 1 кг капусти потрібно 30 г солі (десь столова ложка).  І ще важливо – не можна використовувати для квашення йодовану чи іншу сіль з добавками. Ідеально – це крупна кам’яна сіль.
  • Для квашення капусту слід використовувати качани ранньостиглих чи середньостиглих сортів. Вже потім, взимку можна квасити капусту з сортів пізньої стиглості.

Квашення капусти буде вдалим, якщо вибрати правильний сорт і качан капусти

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст