ГоловнаАрхівКоли квасити капусту в листопаді 2021: точні дати сприятливих днів за місячним...

Коли квасити капусту в листопаді 2021: точні дати сприятливих днів за місячним календарем і які сорти підходять

На кожен місяць астрологи складають календарі, які стосуються різних сфер життя людини і створені з урахуванням фази Місяця, знаку зодіаку тощо. Не виключення і останній місяць осені. Коли квасити капусту в листопаді 2021 року розповіли астрологи і вказали точні дати сприятливих днів за місячним календарем, також фахівці назвали основні сорти, які найкраще підходять для соління і квашення капусти

Сприятливі дні квашення капусти в грудні 2021 за цим посиланням

Як вибрати потрібну капусту, щоб кваситив інші періодиЯк вибрати потрібну капусту, щоб квасити і солити в листопаді 2021 й в інші періоди

Фахівці зазначають, що для соління і квашення не підходять ранні сорти капусти. Також ранні сорти не будуть довго зберігатися. Ранню капусту використовують для приготування салатів, та, наприклад, з нею будуть смачними голубці.

Для тривалого зберігання і для квашення та соління слід використовувати середньостиглі і пізні сорти капусти. Останні качани з городу прибирають вже коли пройшли перші заморозки, зазвичай це в середині листопада, але інколи й раніше – наприкінці жовтня, чи пізніше – у грудні. Все залежить від того, яка випала осінь.

Кулінари вважають, що найкращий час, щоб квасити і солити капусту – з середини осені і до кінця зими. Крім того, що качани переробляються, ми от римуємо ще й дуже корисну для здоров’я страву і урізноманітнюємо свій стіл.

Які качани вибирати для квашення і соління капусти?

Вибираючи капусту, треба дивитися, щоб качан був щільним, цупким. На качані не повинно бути зеленого листя – фахівці зазначають, що вони додадуть гіркоти. Крім цього, зелене капустяне листя не зможе створити такий ефект бродіння, як біле листя.

Впевнитися, що капуста підходить для квашення можна, розрізавши качан навпіл. У підходящої капусти середина буде біла (допускається кремовий відтінок). Не можна квасити чи солити капусту, якщо в середині є плями, чорні цятки або підгнивший качан – така капуста не придатна для переробки.

Також, зрозуміти, що капуста гарна для квашення, можна і нарізавши її. Нашаткована капустяна соломка буде пружинити, якщо її стиснути в долоні.

Коли квасити капусту в листопаді 2021: точні дати сприятливих днів за місячним календарем і які сорти для квашенняКоли квасити капусту в листопаді 2021: точні дати сприятливих днів за місячним календарем і які сорти підходять для цього

Місячний календар на листопад 2021 назвав точні дати сприятливих днів, щоб квасити і солити капусту

Сприятливі дні, щоб квасити і солити капусту в листопаді 2021:

  • 6, 7, 8, 9, 17, 18, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26

Фахівці вважають, що діжку з солінням найкраще відкривати у той же день зодіаку, коли і було соління підходять для такої переробки

Як вже зазначалося, для квашення і соління слід використовувати капусту середньостиглу і пізньостиглу.

Фахівці назвали деякі сорти, які і солять, і квасять

Тут вказано найпопулярніші сорти, які добре зберігаються і з них виходить смачна квашена капуста.

Харківська

  • найкращий сорт капусти для засолювання. Забирають її пізно восени, і зберігатиметься вона до середини весни. Кулінари рекомендують, якщо солити цю капусту, то відразу.

Тюркіз

  • ця капуста виведена селекціонерами з Німеччини. Вона гарно підходить для квашення. Але цю капусту не треба одразу переробляти після збору врожаю. Краще залишити її на зберігання до середини зими. А вже потім вона чудово підходить для квашення.

Женева F1

  • цей сорт капусти, як і попередній, чудово підійде, коли ви захочете квасити капусту наприкінці зими. Вона дуже добре зберігається, майже до нового врожаю, звичайно, якщо витримувати всі правила зберігання городини.

Амагер

  • даний сорт капусти рекомендовано використовувати для соління. Вона добре зберігається і під час зберігання її смак тільки покращується.

Валентина F1

  • це пізньостиглий сорт капусти, качани якої не надто великі за розміром. Ця капуста соковита, хрумка та солодка. Її можна використовувати як для квашення, так і для соління.

Колобок

  • це гібридний пізньостиглий сорт капусти. Її рекомендовано використовувати для тривалого зберігання і подальшого соління.

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст