Замітини ти всім звичний майонез може сметанно-гірчична заправка. Цей соус легко і швидко готувати, а за своєю консистенцією він нагадує майонез, але він менш калорійний і більш корисний.

Сметанно-гірчична заправка, інгредієнти

Нежирна сметана (10-15%) — ще одна прекрасна база для соусу, яка практично завжди є в холодильнику. Трохи гірчиці і соєвого соусу здатні творити чудеса, роблячи звичайну сметанним «кислинку» менш помітною і надаючи що вийшло соусу незвичайний яскравий смак.

Для приготування сметанно-гірчичного соусу знадобляться наступні продукти:

  • сметана — 3-4 столові ложки;
  • діжонська гірчиця — 1 чайна ложка;
  • соєвий соус — 1 столова ложка
  • сіль за смаком
  • свіжі трави — шніт-цибуля або кінза

Сметанно-гірчична заправка, приготування

  1. Всі інгредієнти, крім зелені,З потрібно змішати до однорідності і поставити у холодильник на 20 хвилин.
  2. Зелень додається у соус безпосередньо перед подачею до столу.

Якщо додати в таку заправку трохи разм’ятого виделкою м’якого сиру (типу Фета), її можна зробити ще густішою і більш поживною. У столовій ложці сметанно-гірчичної заправки міститься близько 28 калорій, але для збереження такої невеликій калорійності обов’язково потрібно брати гірчицю без додавання цукру або меду.

Смачного!