Класичне варення з ревеню готується навесні, коли рослина ввібрала всі корисні речовини і готова для кулінарних випробувань. Це варення сподобається всій родині своїм незвичайним смаком і своєрідним ароматом. Воно смакує цілий рік як окремий десерт, і як доповнення до інших страв, наприклад, начинка для пирогів, млинців тощо. Рецепт простий і за покроковими рекомендаціями варення з ревеню готується досить просто, але потребує певного часу. Результат того вартий!

Рецепт варення з ревеню, інгредієнти

Ревінь готовий до вживання навесні кінець квітня — травень. Коли ревінь піддається термічній обробці, то кількість щавлевої кислоти, яка міститься в ньому, знижується. Тому ревінь можна використовувати без всіляких обмежень. Якщо Ви збираєте його у себе на ділянці, то господині радять не відрізати, а відривати різким рухом руки зліва направо (чи навпаки – справа наліво).

Для приготування варення з ревеню знадобиться:

  • ревінь – 1 кг (вже очищений від шкірочки);
  • цукор – 1 кг.

Рецепт варення з ревеню: покроковий рецепт приготування

Рецепт варення з ревеню, яке готується навесні і смакує цілий рік
Покроковий рецепт приготування варення з ревеню
  1. Черешки помити, зняти з них верхню шкірочку (підшкрябуємо зверху або знизу черешка).
  2. Почищений ревінь зважуємо, щоб було як за рецептом – 1 кг.
    Черешки треба нарізати шматочками не більше 1 см завтовшки. Якщо черешки різної товщини, тоді їх можна порізати дрібніше – кубиками по 5-7 мм.
  3. Порізаний ревінь викладаємо в емальований посуд (беремо тільки емальований) і засипаємо цукром 1 до 1, як заявлено в інгредієнтах рецепту.
  4. Перемішуємо цукор і ревінь і залишаємо на 5-7 годин.
  5. Після цього ставимо суміш на вогонь. Якщо за відведений час цукор не розтопився, нічого страшного, можна починати готувати варення.
  6. Треба довести варення до кипіння і потім зняти з вогню і дати повністю охолонути.
  7. Піну, яка з’являється під час закипання, потрібно круговими рухами (похитуванням) каструлі зібрати у центрі і обережно зняти шумовкою.
  8. Прибираємо каструлю з вогню і даємо варенню настоятися 5-6 годин. Це потрібно для того, щоб шматочки ревеню поступово насичувалися сиропом, тоді вони стануть схожими на цукати.
  9. Після 6 годин ставимо варення на вогонь, даємо закипіти і знову знімаємо і повністю охолоджуємо.
  10. Втретє варення ставимо на вогонь, підводимо до закипання, але, щоб не кипіло, і проварюємо на малому вогні 5 хвилин. І наше варення з ревеню готове.
  11. Розливаємо його в стерилізовані банки (стерилізувати банки можна різними способами) і ставимо на зберігання. За бажанням, можна одразу вживати з чаєм, млинцями або у пирогах.

Смачного!

Господині зазначають, що колір варення за цим класичним рецептом може бути різним. На це впливає кількість червоних і зелених черешків.