Солона риба на столі українців одна з улюблених страв. До святкового столу на Жіночий день 8 березня багато хто з нас буде готувати страви з солоною рибою.  Часто ми купуємо готові оселедці, але можна засолити рибу вдома за простими рецептами і вони будуть добре смакувати всій родині і гостям у святковий день.

Досвідчені господині радять використовувати для будь-якої засолки звичайну кам’яну сіль, не йодовану.

Рецепт солоної риби: оселедець в яблучному соку, інгредієнти

Яблучний сік надасть оселедцю неймовірно ніжного, злегка фруктового присмаку. Такий варіант соління риби часто використовують у Голландії.

Інгредієнти

  • оселедець охолоджений – 600 гр;
  • сіль кам’яна – 60 гр;
  • цукор – 40 гр;
  • перець духмяний (горошок) – 10 гр;
  • сік яблучний – 100 мл;
  • олія без запаху – 40 мл.

Рецепт солоної риби: оселедець в яблучному соку, приготування

Якщо Ви купили цілу тушку, почистіть її та розділіть на філе. Потім готове філе поріжте на порційні шматочки.

Яблучний сік потрібно нагріти до кімнатної температури, приблизно +36 градусів. До соку додайте сіль, цукор, приправи та олію і все перемішайте.

Оселедець покладіть у скляну банку та залийте отриманим розсолом. Банку потрібно залишити на столі, поки вона охолоне (нагадаємо, яблучний сік в нас теплий, отже, і розсіл вийшов теплим).  Як тільки все охололо, ставимо банку у холодильник. Всього лише через 2 години наш чудовий оселедець готовий до вживання.

Рецепт солоної риби: оселедець в яблучному соку як можна подати на святковий стіл

Оселедець у яблучному соку можна подати на шматочку чорного хліба чи на грінці з нього. Зробити маленькі канапки. На ці канапки до оселедця можна додати тоненькі кільця білої негострої цибулі.

Можна смачний оселедець поєднати з гарніром з ніжним картопляним пюре.

Оселедець у яблучному соку можна просто викласти на тарілку, додавши тонко нарізану не гостру цибулю – він буду дуже смакувати всім за столом.

Це чудовий рецепт для швидкого приготування солоного оселедця у домашніх умовах, адже готовий він може бути всього через  2 години.