Весна радує нас появою нових свіжих овочів. Уже у продажі є свіжа редиска. Класичний салат редиски з сметаною всі знають і люблять. Можна приготувати і почастувати свої рідних редискою, маринованою за рецептом, наведеним нижче.
Рецепт редиски маринованої: інгредієнти
Крім свіжої, духмяної редиски, для її маринування, Вам необхідно мати ще деякі продукти з цього переліку.
- редиска – 1 кг;
- часник – 1 головка;
- вода – 1 л;
- цукор – 6 чайних ложок;
- сіль – 3 чайні ложки;
- оцет 9% – 120 мл;
- лавровий листок – 5 шт.;
- перець духмяний – 10 горошин;
- перець чорний – 10 горошин;
- гвоздика – 3 шт.;
- петрушка – 1 пучок (середній);
- кріп – 1 пучок (середній).
Рецепт редиски маринованої: приготування
Сам процес підготовки і маринування займе у Вас приблизно 30-50 хвилин. Страва – маринована редиска, буде готова до вживання вже через 8 годин.
- Холодну воду 1 л заливаємо у велику каструлю, додаємо до неї всі приправи + цукор і сіль за списком і добре перемішуємо.
- Доводимо рідину до кипіння і після закипання варимо рівно 30 секунд.
- Знімаємо з вогню, накриваємо кришко. І даємо охолонути до +50 градусів.
- Поки наша рідина застигає, миємо і видаляємо кінчики з редиски. Беремо чисту 2-літрову банку і на дно викладаємо попередньо помиті петрушку і кріп.
- Третю частину часнику ріжемо на пластинки і також кладемо на дно банки.
- Підготовлену редиску ріжемо пластинками товщиною 3-4 мм і закладаємо в банку зверху на петрушку і кріп. Часник, який залишився дрібнимо і кладемо в середину і зверху банки.
- Заливаємо в банку остиглий маринад через маленьке ситечко, щоб на ньому залишилась приправа (горошок перцю та гвоздика). Маринад наливаємо не до кінця, потім додаємо оцет.
- Накриваємо банку кришкою і трохи перемішуємо, перевертаючи банку вгору-вниз.
- Залишаємо банку охолодитися до кімнатної температури, після чого ставимо її у холодильник на 8 годин.
На стіл мариновану редиску слід подавати в невеликий піалі, заправивши рослинною олією та прикрасивши зеленню.
Смачного!