ГоловнаСмачногоРецепт редиски маринованої

Рецепт редиски маринованої

Весна радує нас появою нових свіжих овочів. Уже у продажі є свіжа редиска. Класичний салат редиски з сметаною всі знають і люблять. Можна приготувати і почастувати свої рідних редискою, маринованою за рецептом, наведеним нижче.

Рецепт редиски маринованої: інгредієнти

Крім свіжої, духмяної редиски, для її маринування, Вам необхідно мати ще деякі продукти з цього переліку.

  1. редиска – 1 кг;
  2. часник – 1 головка;
  3. вода – 1 л;
  4. цукор – 6 чайних ложок;
  5. сіль – 3 чайні ложки;
  6. оцет 9% – 120 мл;
  7. лавровий листок – 5 шт.;
  8. перець духмяний – 10 горошин;
  9. перець чорний – 10 горошин;
  10. гвоздика – 3 шт.;
  11. петрушка – 1 пучок (середній);
  12. кріп – 1 пучок (середній).

Рецепт редиски маринованої: приготування

Сам процес підготовки і маринування займе у Вас приблизно 30-50 хвилин. Страва – маринована редиска, буде готова до вживання вже через 8 годин.

  1. Холодну воду 1 л заливаємо у велику каструлю, додаємо до неї всі приправи + цукор і сіль за списком і добре перемішуємо.
  2. Доводимо рідину до кипіння і після закипання варимо рівно 30 секунд.
  3. Знімаємо з вогню, накриваємо кришко. І даємо охолонути до +50 градусів.
  4. Поки наша рідина застигає, миємо і видаляємо кінчики з редиски. Беремо чисту 2-літрову банку і на дно викладаємо попередньо помиті петрушку і кріп.
  5. Третю частину часнику ріжемо на пластинки і також кладемо на дно банки.
  6. Підготовлену редиску ріжемо пластинками товщиною 3-4 мм і закладаємо в банку зверху на петрушку і кріп. Часник, який залишився дрібнимо і кладемо в середину і зверху банки.
  7. Заливаємо в банку остиглий маринад через маленьке ситечко, щоб на ньому залишилась приправа (горошок перцю та гвоздика). Маринад наливаємо не до кінця, потім додаємо оцет.
  8. Накриваємо банку кришкою і трохи перемішуємо, перевертаючи банку вгору-вниз.
  9. Залишаємо банку охолодитися до кімнатної температури, після чого ставимо її у холодильник на 8 годин.

На стіл мариновану редиску слід подавати в невеликий піалі, заправивши рослинною олією та прикрасивши зеленню.

Смачного!

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст