Літо – це пора заготовок на зиму. Рецепт персикового варення з лимонним соком легко готувати і ця зимова заготовка буде дарувати пахощі і насолоду літа. Завдяки додаванню лимонного соку, варення матиме нотку свіжості і не стане занадто солодким.

Рецепт персикового варення з лимонним соком: інгредієнти

Приготування варення не потребує багато продуктів, але знадобиться час. Поради від кухарів: щоб персикове варення набуло прозорого бурштинового кольору, шкірку з персику краще зняти. Це легко зробити таким чином:

  1. У ємність налити холодну воду (можна додати кубики льоду). Щоб фрукти не стали темніти, треба додати трошки лимонної кислоти.
  2. У другій ємності обдати плоди персику окропом протягом 10 секунд
  3. Після чого фрукти перекласти у холодну воду.

Після такої продукти шкірка з персика буде легко зніматися.

Отже, рецепт персикового варення з лимонним соком потребує наступні продукти:

  • персик – 1 кг;
  • цукор – 900 г;
  • лимон – 1 шт. (середнього розміру).

Рецепт персикового варення з лимонним соком: покроковий рецепт приготування

  1. За бажанням – зняти шкірку з персиків, як зазначено вище.
  2. Видалити кісточку і порізати персик на скибочки.
  3. У ємність складаємо пошарово фрукти з цукром: викласти скибочки персику, потім – цукор, знову персики і знову присипаємо їх цукром.
  4. Залишаємо персики на 2-3 години, щоб вони дали сік.
  5. Після чого ставимо ємність на вогонь і доводимо до кипіння, постійно обережно перемішуючи дерев’яною ложкою. На це знадобиться приблизно 20 хвилин.
  6. Як варення закипіло, вимикаємо вогонь і повністю охолоджуємо.
  7. Потім повторюємо процедуру: доводимо масу до кипіння, виключаємо вогонь і залишаємо варення остигати.
  8. В цей час можна помити лимон і вичавити з нього лимонний сік.
  9. В останні доводимо персикове варення до закипання і додаємо свіжевичавлений лимонний сік з одного лимона. (Кількість соку можна корегувати від смакових вподобань).
  10. Перемішати персикове варення і лимонний сік і кип’ятити суміш протягом 10 хвилин. За бажанням можна додати корицю.
  11. Готове варення розкласти по стерилізованим банкам і закатати кришками.

Наша зимова заготовка у вигляді персикового варення з лимонним соком готова для вживання у холодні дні.

Смачного!