Навесні починає сходити городина і вже у продажу з’являється вітамінна редиска. Багато людей вживають її просто шматочками, роблять салати зі сметаною. Рецепт маринованої редиски сподобається своїм пікантним смаком і урізноманітнить використання цього овочу. Вітамінна закуска з маринованої редиски – чудова весняна страва. Рецепт приготування її дуже прости і йому легко слідувати.

Рецепт маринованої редиски: інгредієнти

Маринована редиска набирає нового, пікантного смаку і готується легко і швидко з простих продуктів.

Основні інгредієнти

  • редиска – 300 г (без зелені);
  • кріп – 2-3 гілочки або петрушки чи іншої зелені на Ваш смак;
  • часник – 2 зубчика.

Інгредієнти для маринаду:

  • вода – 300 мл;
  • лавровий листок – 2-3 шт.;
  • духмяний перець – 4 шт.;
  • чорний перець горошком – 10 шт.;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • цукор – 2 чайні ложки;
  • оцет столовий – 25 мл.

Рецепт маринованої редиски: приготування

Приготування маринованої редиски складається з двох етапів: підготовка маринаду і саме маринування редису

Готуємо маринад для редиски

  1. У ємність виливаємо воду і додаємо всі інгредієнти для маринаду крім оцту.
  2. Ставимо на вогонь, доводимо рідину до кипіння і виключаємо.
  3. Остуджуємо до 50 градусів і потім вливаємо оцет.

Поки маринад холоне, готуємо основні інгредієнти

  1. Редиску миємо і обрізаємо хвостик і кінчик.
  2. Ріжемо редиску на кружальця (можна і шматочками навпіл).
  3. Часник чистимо і ріжемо вздовж на пластини.
  4. У банку 0,5 л на дно складаємо зелень і зверху кладемо половину порізаного часнику
  5. Потім викладаємо кружальця редиски до половини банки. Потрібно намагатися складати їх щільно.
  6. На редиску викладаємо залишки часнику і зверху на нього знову редиску, що залишилася.
  7. Заливаємо готовим маринадом і накриваємо кришкою.
  8. Коли банка повністю охолола, ставимо її у холодильник на 8 годин.
  9. Перед вживанням, мариновану редиску можна заправити зеленню і олією.

Смачного!