Огірки по-корейські можна просто приготувати за покроковим рецептом. Плюс цього рецепту у тому, що можна використовувати великі огірки, які переросли і вживати свіжими не дуже смачно. Ця чудова зимова заготовка нескладна у приготування, головне мати шатківницю для тонкої нарізки – «по-корейські».

Огірки по-корейські – чудова зимова заготовка: інгредієнти

  • огірки – 2 кг;
  • морква – півкіло;
  • часник — 1 головка;
  • олія -125 г;
  • оцет 9% яблучний — 15 г;
  • перець червоний гострий — 1 шт.;
  • сіль — 50 г;
  • цукор — 100 гр;
  • перець чорний горошком — 5-6 шт.

Огірки по-корейські – чудова зимова заготовка: покроковий рецепт приготування

Перед приготування салату з огірків і моркви по корейські, слід спробувати огірки – вони не повинні бути гіркими. Інакше салат буде не смачним.

  1. Огірки треба помити і залити холодною водою, залишивши їх там на 2 години. Це для свіжо зірваних огірків. Якщо огірки були зібрані кілька дні тому, тоді слід залишити у воді на 3-4 години.
  2. Огірки нарізаємо на тонкі брусочки (смужки) на тертці для корейської моркви і викладаємо у ємність.
  3. Потім почищену моркву тремо на тертці для корейських салатів, тобто, як і огірки – довгими смужками.
  4. Натерту моркву насипаємо на терті у гірки.
  5. Часник чистимо, ріжемо на пластинки, трошки придавлюємо і посипаємо сіллю (так він скоріше дасть сік). Потім закидаємо часник до наших огірків з морквою.
  6. Червоний перець очищаємо від насіння і ріжемо кружальцями.
  7. Все акуратно перемішуємо.
  8. Додаємо чорний перець, роздавлений в порошок.
  9. В окремій каструльці або мисці приготуємо з оцту і олії маринад.
  10. Заливаємо і витримуємо овочі в ньому дві години.
  11. Поки салат настоюється, стерилізуємо банки одним із зручних способів – читати ТУТ
  12. Після двох годин настоювання овочевої суміші у маринаді, закладаємо овочі у стерилізовані банки (щільно) і доливаємо маринадом.
  13. На дно каструлі кладемо серветку або маленький рушник і ставимо банки з овочевим салатом для стерилізаціє у киплячій воді. Якщо це літрова банка, стерилізуємо 30 хвилин, якщо півлітрова банка  — 20 хвилин.
  14. Після стерилізації салату з огірків і моркви по-корейські, закатуємо банки, перевертаємо, накриваємо теплою ковдрою і залишаємо поступово охолоджуватися на добу.

Огірки по-корейські краще зберігати у прохолодному місці.

Смачного!

Запрошуємо до обговорення!