Засолка червоної риби з медом, досить давній рецепт, за яким риба не випустить занадто багато соку, а м’якоть буде пружною. До того ж, рецепт засолки червоної риби з медом досить простий і швидкий у виконанні – всього за 2 години Ви вже можете поставити чудову на смак рибу на Ваш стіл.

Як засолити червону рибу вдома за 2 години: інгредієнти

Щоб приготувати рибу за цим рецептом, нам потрібно підготувати інгредієнти:

  • червона риба – 1 кг;
  • вода – 500 мл;
  • сіль (крупна, не Екстра) – 4 ст.л.;
  • мед – 2 ст.л.;
  • рослинна олія – 3 ст.л.;
  • спеції за смаком.

Як засолити червону рибу вдома: приготування

З вищезазначених інгредієнтів готуємо розсіл поступово перемішуючи усі складові і відставляємо миску  з ним в сторону. Рибу чистимо і видаляємо кісточки та ріжемо на шматочки 3-4 см. Якщо у Вас готове філе, просто ріжемо.

Викладаємо порізані шматки червоної риби у глибоку таріль та заливаємо розсолом і залишаємо на 45 хвилин. Після цього знімаємо надлишки розсолу з поверхні риби так, щоб на шматочках залишився невеличкий тонкий шар розсолу. Якщо розсолу багато знімаємо ложкою, а потім злегка промокаємо серветкою. Після чого кондитерською щіткою змащуємо кожен шматочок риби олією.

Складаємо підготовлені шматки червоної риби у скляну банку чи глибоку миску, накриваємо і ставимо у холодильник.

Через годину потому, Ви можете уже скуштувати – у Вас повинна бути слабо солона червона риба. Якщо хочеться більш солоного, потримайте рибу у холодильнику ще годину.

Засолена червона риба у медовому розсолі за 2 години готова до вживання. Вона буде смачна сама по собі у вигляді канапки, чи можете її додавати до своїх салатів.

Важливо: не використовуйте для соління риби дрібну чи йодовану сіль, лише крупну кам’яну, бо це впливає на якість засоленої риби.