Салат «Олів’є» на новорічному столі став вже традицією майже у кожній українській родині. Класичні рецепти «Олів’є», нагадають Вам дитинство і створять неповторно затишну атмосферу на святкуванні Нового року 2019.

Традиційний рецепт Олів’є з вареною ковбасою

Цей рецепт добре пам’ятає старше покоління, яке жило за часів Радянського Союзу. На полицях магазинів продукти були майже відсутні і господині прикладали чимало зусиль, щоб зробити по-справжньому святковий стіл. Майже всі продукти потрібно було «діставати» і багато рецептів того часу, підлаштовували під наявність того чи іншого інгредієнту. В магазині можна було купити варену ковбасу, яка і була «королевою» радянського варіанту салату Олів’є. Отже, можна поностальгувати за тими давніми часами, завдяки рецепту Олів’є з вареною ковбасою.

Інгредієнти для салату Олів’є з вареною ковбасою:

Варена ковбаса (докторська, молочна)

Картопля

Яйця

Солоні огірки

Горошок консервований

Морква

Цибуля

Для заправки використовували магазинний соус «Майонез»

Картоплю у мундирі, моркву та яйця відварюють до готовності. Усі складові салату ріжуться на кубики приблизно однакового розміру. При нарізанні солоних огірків, потрібно звертати увагу, щоб не було багато рідини, інакше салат розмокне. Подрібнені продукти складають в одну велику ємкість, перемішують, трошки додають солі та перцю і заправляють соусом «Майонез». Перед подачею на стіл перекладають у салатницю і прикрашають зверху гілочками укропу, петрушкою або іншою зеленню. Іноді господин прикрашають фігурно вирізаними шматочками відвареної моркви та жовтками яєць.

Традиційний рецепт Олів’є з куркою і яблуком

Більш модернізований рецепт Олів’є сподобається свіжістю і незвичайністю поєднання яблука та курячого м’яса. Цей рецепт Вам може сподобатися ще й тому, що всі продукти не дорого коштують і його легко готувати. Головний інгредієнт салату — варена куряча грудка, тому цей рецепт Олів’є з куркою більш дієтичний, ніж класичний рецепт з ковбасою.

Інгредієнти для салату Олів’є з куркою:

Куряча грудка

Картопля

Яйця

Яблука (тверді)

Горошок консервований

Морква

Цибуля

Для заправки можна використати магазинний «Майонез»,  а можна зробити заправку з сметани та діжонської гірчиці, що придасть додаткової пікантності Вашому святковому салату.

Готувати салат потрібно за тим самим алгоритмом, що і салат Олів’є з ковбасою