Здоров’я печінки – це запорука загального гарного самопочуття. Народні рецепти вказують трави для здоров’я печінки і це м’ята, календула та звіробій. Можна приготувати напої та вживати їх згідно з рекомендаціями, щоб покращити стан печінки та за
Трави для здоров’я печінки: народні рецепти з м’яти, календули та звіробою
М’ята
М’ята не тільки корисна для здоров’я, але її використовують ще й в безлічі кулінарних рецептах. Навіть можна приготувати варення з м’яти
Рецепт з м’яти для здоров’я печінки
Беремо 5 г м’яти та заливаємо склянку окропу й настоюємо протягом 15 хвилин. Цей напій слід приймати по одній столовій ложці кожні 3 години.
Вживати м’яту слід при харчовому отруєнні, вона допоможе печінці очиститися від токсичних речовин й виробити більше жовчі.
Κaлeндула
Ця рослина допомагає прискорити обмінні процеси в печінці. Також календула поліпшує секреторну функцію, посилює процес вироблення жовчі.
Рецепт настоянки з календули
2 чайні ложки квіток календули треба залити 2 склянками окропу й настоювати 1 годину, потім настоянку треба процідити. Приймати слід по половині склянки цілющого напою 4 рази на день.
Трави для здоров’я печінки: народні рецепти зі звіробою
Про цілющі властивості звіробою ми чули з дитинства. І ця рослина справді дуже корисна.
Рецепт напою зі звіробою допоможе печінці
Готується напій просто: беремо 1 столову ложку звіробою та заливаємо склянкою окропу й ставимо на вогонь. Звіробій треба кип’ятити протягом 15 хвилин, зняти з вогню, а потім настоювати протягом 20 хвилин. Напій треба процідити та вживати 3 рази на день.
Звіробій знімає запалення, a також допомагає зміцнити весь організм і заспокоїти нервову систему.