ГоловнаЗдоров’яТравлення можна покращити за допомогою недорогих продуктів

Травлення можна покращити за допомогою недорогих продуктів

Здоров’я людини багато в чому залежить від нормального травлення. Нормалізувати роботу кишківнику і надати йому всі необхідні ферменти і корисні речовини можна за допомогою недорогих продуктів харчування. Покращити роботу всього ШКТ можна, включивши у раціон продукти, які містять велику кількість вітамінів і мінералів, що захищають організм від хвороб і сприяють довголіттю. Дієтологи виділяють таку групу продуктів, як суперфуди. Всі ці продукти Вам добре відомі.

Топінамбур

Топінамбур багатий природним пребіотиком інулін і клітковиною.  У його бульбі близько 14-19% ваги становить інулін. Топінамбур – низькокалорійний, проте досить ситний продукт, який варто вживати, особливо, якщо людина перебуває на дієті.

Редька

Цей коренеплід містить полісахариди арабіонгалактани, завдяки яким в шлунково-кишковому тракті виникає оптимальне середовище для корисних бактерій. Редька чудовий продукт для прихильників здорового харчування.

Морква

Про корисні властивості моркви всі знають.  На додачу до всього, вона містить арабіонгалактани, тому вона являється чудовим природним пребіотиком. Можливо, будуть корисні рецепти лікуванням моркв’яним соком.

Часник

Він здатний підвищити імунітет. Крім того, часник – хороший пребіотик, який бореться проти поганих бактерій.

Цибуля-порей

В цій цибулі міститься велика кількість клітковини, флавоноїдів, марганцю і вітаміну А, який сприяє швидкому відновленню стінок кишківника. Комплексно це покращує травлення.

Куркума

Ця поширена спеція і популярна харчова добавка також має безліч корисних властивостей. Куркумі містить протизапальну речовини, яка позитивно впливає на кишківник, підтримує його мікрофлору і покращує роботу мозку.

Спаржа

Аспарагус (спаржа) містить інулін, який позитивно впливає на мікрофлору. У ній містяться речовини, які відновлюють стінки кишківника, і магній, необхідний для виробництва ферментів для гарного травлення.

Якщо регулярно вживати ці продукти, то робота кишківника буде на хорошому рівні. Що, в свою чергу, позначиться на загальному стані здоров’я.

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст