ГоловнаСмачногоСкумбрія у томатному маринаді порадує ніжним смаком

Скумбрія у томатному маринаді порадує ніжним смаком

Скумбрія у томатному маринаді – смачна пісна страва, яку допоможе приготувати покроковий рецепт. Скумбрія буде особливо смакувати з картопляним гарніром, наприклад, з пюре або з відвареною картоплею «у мундирі», чи запеченою у духовці.

Скумбрія у томатному маринаді: інгредієнти

Рецепт приготування потребує прості інгредієнти. Скумбрію краще брати охолоджену, без глибокої заморозки. Але, якщо іншої немає, то можна використовувати і заморожену рибу, попередньо її розморозивши.

Інгредієнти:

  • скумбрія – 2 шт.;
  • цибуля – 2-3 шт.;
  • томатний сік – 1 склянка (якщо немає томатного соку, його можна замінити 1 склянкою води, в якій розчинити 3 столові ложки томатної пасти);
  • олія – 100 мл;
  • оцет – 2 столові ложки;
  • цукор – 1 столова ложка;
  • сіль – 1 столова ложка;
  • часник 2-3 зубчики середнього розміру;
  • спеції ( чорний перець і духмяний, коріандр у зернах, лавровий листок).

Скумбрія у томатному маринаді: покроковий рецепт приготування

Спочатку підготуємо рибу

  1. Скумбрію помити, якщо не патрана – очистити нутрощі.
  2. Відрізати голову і хвіст, відфілірувати.
  3. Готове філе порізати на шматочки (з одного філе виходить приблизно 5-6 шматочків).
  4. Очищену цибулю нарізати напівкільцями.

У ємність викладаємо шарами:

  • на дно посуду кладемо шар цибулі;
  • потім шар риби;
  • знову шар цибулі і так викладаємо шарами, поки не закінчаться інгредієнти.

Важливо: останній шар повинен бути з цибулі.

Готуємо томатний маринад для заправки скумбрії

  1. У каструлю виливаємо томатний сік (або розведену з водою пасту).
  2. Додаємо олію і всі інгредієнти: цукор, сіль, спеції, часник, лавровий листок.
  3. Доведемо до кипіння і проварюємо маринад 1-2 хвилини постійно помішуючи.
  4. В самому кінці додаємо оцет.
  5. Охолоджуємо маринад і потім заливаємо ним скумбрію та накриваємо кришкою.

Через 24 години скумбрія у томатному маринаді готова до вживання.

Смачного!

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст