Скумбрія у томатному маринаді – смачна пісна страва, яку допоможе приготувати покроковий рецепт. Скумбрія буде особливо смакувати з картопляним гарніром, наприклад, з пюре або з відвареною картоплею «у мундирі», чи запеченою у духовці.
Скумбрія у томатному маринаді: інгредієнти
Рецепт приготування потребує прості інгредієнти. Скумбрію краще брати охолоджену, без глибокої заморозки. Але, якщо іншої немає, то можна використовувати і заморожену рибу, попередньо її розморозивши.
Інгредієнти:
- скумбрія – 2 шт.;
- цибуля – 2-3 шт.;
- томатний сік – 1 склянка (якщо немає томатного соку, його можна замінити 1 склянкою води, в якій розчинити 3 столові ложки томатної пасти);
- олія – 100 мл;
- оцет – 2 столові ложки;
- цукор – 1 столова ложка;
- сіль – 1 столова ложка;
- часник 2-3 зубчики середнього розміру;
- спеції ( чорний перець і духмяний, коріандр у зернах, лавровий листок).
Скумбрія у томатному маринаді: покроковий рецепт приготування
Спочатку підготуємо рибу
- Скумбрію помити, якщо не патрана – очистити нутрощі.
- Відрізати голову і хвіст, відфілірувати.
- Готове філе порізати на шматочки (з одного філе виходить приблизно 5-6 шматочків).
- Очищену цибулю нарізати напівкільцями.
У ємність викладаємо шарами:
- на дно посуду кладемо шар цибулі;
- потім шар риби;
- знову шар цибулі і так викладаємо шарами, поки не закінчаться інгредієнти.
Важливо: останній шар повинен бути з цибулі.
Готуємо томатний маринад для заправки скумбрії
- У каструлю виливаємо томатний сік (або розведену з водою пасту).
- Додаємо олію і всі інгредієнти: цукор, сіль, спеції, часник, лавровий листок.
- Доведемо до кипіння і проварюємо маринад 1-2 хвилини постійно помішуючи.
- В самому кінці додаємо оцет.
- Охолоджуємо маринад і потім заливаємо ним скумбрію та накриваємо кришкою.
Через 24 години скумбрія у томатному маринаді готова до вживання.