Смачний десерт легко приготувати вдома за покроковим рецептом. Шоколадний мус сподобається і дітям, і дорослим. Такий десерт стане справжнім королем будь-якого застілля.
Шоколадний мус легко готувати за покроковим рецептом з такими інгредієнтами
Кількість продуктів за цим рецептом з розрахунком на 6 порцій.
- тертий шоколад – 150 г;
- яйце – 4 шт.;
- ванільна есенція – за смаком;
- вершки збиті – за смаком;
- подрібнені волоські горіхи – за смаком.
Шоколадний мус легко готувати вдома за покроковим рецептом
Спосіб приготування смачного десерту
- Потертий шоколад слід покласти у невелику каструлю, додати 2 столові ложки води і поставити на водяну баню, щоб шоколад розтоплювався.
- Нагрівати треба повільно, поки шоколад не розтане.
- Яєчні жовтки відокремити від білків.
- Жовтки по одному додати до шоколаду, перемішуючи, додати ваніль.
- Зняти з вогню.
- Білки збити в круту піну.
- Акуратно розмішати шоколад з білками.
- Розкласти по порційних вазочках (можна у склянки) і залишити в холодильнику на 2 години.
Подавати шоколадний мус можна, прикрасивши збитими вершками, горішками і листочком м’яти.