Смачний десерт легко приготувати вдома за покроковим рецептом. Шоколадний мус сподобається і дітям, і дорослим. Такий десерт стане справжнім королем будь-якого застілля.

Шоколадний мус легко готувати за покроковим рецептом з такими інгредієнтами

Кількість продуктів за цим рецептом з розрахунком на 6 порцій.

  • тертий шоколад – 150 г;
  • яйце – 4 шт.;
  • ванільна есенція – за смаком;
  • вершки збиті – за смаком;
  • подрібнені волоські горіхи – за смаком.

Шоколадний мус легко готувати вдома за покроковим рецептом

Спосіб приготування смачного десерту

  1. Потертий шоколад слід покласти у невелику каструлю, додати 2 столові ложки води і поставити на водяну баню, щоб шоколад розтоплювався.
  2. Нагрівати треба повільно, поки шоколад не розтане.
  3. Яєчні жовтки відокремити від білків.
  4. Жовтки по одному додати до шоколаду, перемішуючи, додати ваніль.
  5. Зняти з вогню.
  6. Білки збити в круту піну.
  7. Акуратно розмішати шоколад з білками.
  8. Розкласти по порційних вазочках (можна у склянки) і залишити в холодильнику на 2 години.

Подавати шоколадний мус можна, прикрасивши збитими вершками, горішками і листочком м’яти.

Смачного!