ГоловнаСмачногоРецепт хліба з вівсянки від Євгена Клопотенка, який можна випікати вдома

Рецепт хліба з вівсянки від Євгена Клопотенка, який можна випікати вдома

Всі українці потерпають від нападу ворогів з росії, але народ України мужньо долає всі труднощі і складнощі. Рецепт хліба, який можна випікати вдома з вівсянки від Євгена Клопотенка, може бути дуже в нагоді в цей складний час

Рецепт хліба випікати вдома з вівсянки від Євгена Клопотенка: інгредієнти і покрокове приготування

В багатьох місцях відчуваються перебої з хлібом з різних причин. Інколи вдома немає навіть борошна. Але можна використати вівсянку – так запропонував кулінар Євген Клопотенко

Інгредієнти

  • вівсянка (або пластівці «Геркулес») – 200 гр;
  • соняшникове насіння (гарбузове або лляне) – 3 столові ложки;
  • мед – 2 столові ложки
  • олія – 3 столові ложки;
  • вода – 350 мл;
  • сода – пів чайної ложки;
  • сіль – дрібка

Як приготувати хліб вдома з вівсянки без яєць

Як бачимо, використовуються прості продукти. Які в нас є на кухнях. Навіть мед, як ділиться Євген Клопотенко, часто залишається на поличці, бо чи то не любимо, чи в нас були інші запаси. От і використовуємо, що є на нашій кухні

Отже, рецепт хліба з вівсянки від Євгена Клопотенко легко готувати

  1. Всі інгредієнти складаємо в миску і добре перемішуємо.
  2. Отриману суміш заливаємо водою (очищена чи кип’ячена) і знову перемішуємо.
  3. Потім залишаємо все на 30 хвилин, щоб суміш настоялася. За цей час вівсяні пластівці, всотавши воду, стають пухкішими.
  4. Після цього форму для випікання застеляємо пергаментним папером, якщо він є, і виливаємо наше вівсяне «тісто».
  5. Розігріваємо духовку до +180 °C.
  6. Випікати вівсяний хліб протягом 45-50 хвилин до появи золотавої скоринки.
  7. Час випікання залежить від особливостей вашої духовки.

Євген Клопотенко радить їсти хліб, коли він трохи остигне.

Карта магазинів, які працюють у воєнний час:

https://www.the-village.com.ua/…/323583-v-ukrayini-z…

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст