Всі українці потерпають від нападу ворогів з росії, але народ України мужньо долає всі труднощі і складнощі. Рецепт хліба, який можна випікати вдома з вівсянки від Євгена Клопотенка, може бути дуже в нагоді в цей складний час
Рецепт хліба випікати вдома з вівсянки від Євгена Клопотенка: інгредієнти і покрокове приготування
В багатьох місцях відчуваються перебої з хлібом з різних причин. Інколи вдома немає навіть борошна. Але можна використати вівсянку – так запропонував кулінар Євген Клопотенко
Інгредієнти
- вівсянка (або пластівці «Геркулес») – 200 гр;
- соняшникове насіння (гарбузове або лляне) – 3 столові ложки;
- мед – 2 столові ложки
- олія – 3 столові ложки;
- вода – 350 мл;
- сода – пів чайної ложки;
- сіль – дрібка
Як приготувати хліб вдома з вівсянки без яєць
Як бачимо, використовуються прості продукти. Які в нас є на кухнях. Навіть мед, як ділиться Євген Клопотенко, часто залишається на поличці, бо чи то не любимо, чи в нас були інші запаси. От і використовуємо, що є на нашій кухні
Отже, рецепт хліба з вівсянки від Євгена Клопотенко легко готувати
- Всі інгредієнти складаємо в миску і добре перемішуємо.
- Отриману суміш заливаємо водою (очищена чи кип’ячена) і знову перемішуємо.
- Потім залишаємо все на 30 хвилин, щоб суміш настоялася. За цей час вівсяні пластівці, всотавши воду, стають пухкішими.
- Після цього форму для випікання застеляємо пергаментним папером, якщо він є, і виливаємо наше вівсяне «тісто».
- Розігріваємо духовку до +180 °C.
- Випікати вівсяний хліб протягом 45-50 хвилин до появи золотавої скоринки.
- Час випікання залежить від особливостей вашої духовки.
Євген Клопотенко радить їсти хліб, коли він трохи остигне.