Пісний (вегетаріанський) салат з бринзою і огірками з оригінальною заправкою – чудова, в першу чергу, сезонна страва, яка може стати в пригоді тим, хто хоче скинути зайву вагу. Також, даний варіант можна використати, як рецепт для приготування вегетаріанського салату, адже його складові допускають це. Пісний салат з бринзою сподобатися і тим, хто хоче скинути зайву вагу – для дієтичного харчування. Покроковий рецепт пісного (вегетаріанського) салату має свою родзинку, яка вирізняє його серед інших варіантів цієї достатньо поширеної страви.
Пісний (вегетаріанський) салат з бринзою і огірками: інгредієнти
Даний рецепт включає овочі, які можна варіювати. Наприклад, можна брати звичайні томати, а можна використовувати помідори-черрі. Цибулю-порей можна замінити на червону цибулю, а салат “Айсберг” – салатом “Ромен”. Тобто даний рецепт пісного салату можна брати за основу і готувати вже всі інші варіанти, виходячи з набору продуктів, який у вас є. Але основа цього вегетаріанського салату – бринза і огірки.
Інгредієнти для пісного салату
- бринза – 200 г .;
- огірки – 4 шт .;
- помідори – 3 шт .;
- цибуля-порей – 1 шт .;
- маслини – 1 банка;
- салат айсберг – 0,5 качана;
- петрушка – 1 пучок;
- кріп – 1 пучок;
- бальзамічний оцет – 1 ч. л .;
- оливкова олія – 2 ст. л .;
- маринад з банки з-під маслин – 2 ст. л .;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений – за смаком.
Покроковий рецепт приготування вегетаріанського салату з бринзою і огірками
Нарізка овочів може бути як смужками, так і кубиками – як вам більше подобається.
Родзинка цього пісного салату – цікава і смачна заправка
Отже, покрокові рекомендації приготування
- Всі овочі миємо і чистимо.
- Огірки також потрібно почистити і нарізати тонкою соломкою або слайсами (техніка нарізки – жульєн).
3. Потім огірки треба присолити і залишити на 15 хвилин, щоб вони пустили сік. Зайву вологу треба віджати.
4. Помідори ріжемо на крупні шматки, якщо використовуються черрі – розрізаємо навпіл.
5. Листки салату айсберг дрібнимо на невеликі шматки (зручніше за все просто порвати листя салату).
6. Цибулю-порей ріжемо тонкими кільцями. Якщо використовуємо червону цибулю, її можна подрібнити кубиками. Варто слідкувати, щоб цибуля не давала сильну гіркоту, інакше це погіршить смак салату. Якщо все ж таки, використовується, наприклад, ріпчаста цибуля, її можна на 15 хвилин замаринувати, щоб вона втратили свій різкий смак.
7. Петрушку дрібно ріжемо.
8. Всі овочі – огірки, помідори, салат, цибулю складаємо в одну ємність.
9. Відкриваємо банку з оливами, зливаємо розсол в окрему чашку, а самі оливки додаємо до овочів і все перемішуємо. Знову ж таки, за бажанням, кожну оливку можна розрізати навпіл.
10. За смаком додаємо сіль (але не багато, з урахуванням, що наш соус буде солонуватий) і перець.
11. Бринзу треба потерти на дрібну тертку і перемішати з подрібненим кропом.
Основа нашого пісного (вегетаріанського) салату готова.
Пісний (вегетаріанський) салат з бринзою: соус для заправки
Маринад від маслин змішуємо з оливковою олією, додаємо бальзамічний оцет. (Духмяний оцет може дати кислинку, яку можна врівноважити, додавши трошки цукру – буквально на кінчику ложки)
Поливаємо цією заправкою наш готовий салат.
Оформлення пісного салату і подача до столу може бути різна.
Спосіб 1. З перетертої бринзи з кропом формуємо кульки і викладаємо їх зверху на підготовлені заздалегідь овочі.
Спосіб 2. Перетерту бринзу додаємо до салату і перемішуємо.