ГоловнаСмачногоПісний салат з бринзою і огірками з оригінальною заправкою

Пісний салат з бринзою і огірками з оригінальною заправкою

Пісний (вегетаріанський) салат з бринзою і огірками з оригінальною заправкою – чудова, в першу чергу, сезонна страва, яка може стати в пригоді тим, хто хоче скинути зайву вагу. Також, даний варіант можна використати, як рецепт для приготування вегетаріанського салату, адже його складові допускають це. Пісний салат з бринзою сподобатися і тим, хто хоче скинути зайву вагу – для дієтичного харчування. Покроковий рецепт пісного (вегетаріанського) салату має свою родзинку, яка вирізняє його серед інших варіантів цієї достатньо поширеної страви.

Пісний (вегетаріанський) салат з бринзою і огірками: інгредієнти

Даний рецепт включає овочі, які можна варіювати. Наприклад, можна брати звичайні томати, а можна використовувати помідори-черрі. Цибулю-порей можна замінити на червону цибулю, а салат “Айсберг” – салатом “Ромен”. Тобто даний рецепт пісного салату можна брати за основу і готувати вже всі інші варіанти, виходячи з набору продуктів, який у вас є. Але основа цього вегетаріанського салату – бринза і огірки.

Інгредієнти для пісного салату

  • бринза – 200 г .;
  • огірки – 4 шт .;
  • помідори – 3 шт .;
  • цибуля-порей – 1 шт .;
  • маслини – 1 банка;
  • салат айсберг – 0,5 качана;
  • петрушка – 1 пучок;
  • кріп – 1 пучок;
  • бальзамічний оцет – 1 ч. л .;
  • оливкова олія – 2 ст. л .;
  • маринад з банки з-під маслин – 2 ст. л .;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений – за смаком.

Покроковий рецепт приготування вегетаріанського салату з бринзою і огірками

Нарізка овочів може бути як смужками, так і кубиками – як вам більше подобається.

Родзинка цього пісного салату – цікава і смачна заправка

Отже, покрокові рекомендації приготування

  1. Всі овочі миємо і чистимо.
  2. Огірки також потрібно почистити і нарізати тонкою соломкою або слайсами (техніка нарізки – жульєн).
рецепт приготування вегетаріанськоого салату з бринзою і огірками
Варіанти нарізки огірка технікою “Жульєн”

3. Потім огірки треба присолити і залишити на 15 хвилин, щоб вони пустили сік. Зайву вологу треба віджати.

4. Помідори ріжемо на крупні шматки, якщо використовуються черрі – розрізаємо навпіл.

5. Листки салату айсберг дрібнимо на невеликі шматки (зручніше за все просто порвати листя салату).

6. Цибулю-порей ріжемо тонкими кільцями. Якщо використовуємо червону цибулю, її можна подрібнити кубиками. Варто слідкувати, щоб цибуля не давала сильну гіркоту, інакше це погіршить смак салату. Якщо все ж таки, використовується, наприклад, ріпчаста цибуля, її можна на 15 хвилин замаринувати, щоб вона втратили свій різкий смак.

7. Петрушку дрібно ріжемо.

8. Всі овочі – огірки, помідори, салат, цибулю складаємо в одну ємність.

9. Відкриваємо банку з оливами, зливаємо розсол в окрему чашку, а самі оливки додаємо до овочів і все перемішуємо. Знову ж таки, за бажанням, кожну оливку можна розрізати навпіл.

10. За смаком додаємо сіль (але не багато, з урахуванням, що наш соус буде солонуватий) і перець.

11. Бринзу треба потерти на дрібну тертку і перемішати з подрібненим кропом.

Основа нашого пісного (вегетаріанського) салату готова.

Пісний (вегетаріанський) салат з бринзою: соус для заправки

Маринад від маслин змішуємо з оливковою олією, додаємо бальзамічний оцет. (Духмяний оцет може дати кислинку, яку можна врівноважити, додавши трошки цукру – буквально на кінчику ложки)

Поливаємо цією заправкою наш готовий салат.

Оформлення пісного салату і подача до столу може бути різна.

Спосіб 1. З перетертої бринзи з кропом формуємо кульки і викладаємо їх зверху на підготовлені заздалегідь овочі.

Рецепт пісного салату з бринзою і огірками та оливками
Родзинка вегетаріанського салату – заправка з оливкового соусу

Спосіб 2. Перетерту бринзу додаємо до салату і перемішуємо.

Смачного!

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст