[the_ad id="53171"]

Пісні пиріжки з консервованою вишнею або з замороженою: покроковий рецепт приготування з секретом, щоб скоринка була хрумкою

Приготування випічки з пісного дріжджового тіста має свої особливості. Знаючи ці секрети, можна отримати різну за смаком випічку. Як приготувати пісні пиріжки з консервованою вишнею або з замороженою, підкаже покроковий рецепт, в якого є секрет, щоб скоринка була хрумкою

Пісні пиріжки з консервованою вишнею або з замороженою: секрет хрумкої скоринки і які інгредієнти потрібно взяти

Досвідчені господині знають багато нюансів приготування страв. Проте не досвід набувається з часом і з практичними навичками. Але ми підкажемо маленький секрет пиріжків з дріжджового тіста: змінюючи товщину шару розкатаного тіста, можна отримати різні за смаком пиріжки.

  • Якщо коржик буде товстим, а начинка – компактною, то вийдуть високі пишні пиріжки;
  • Якщо тісто розкатане більш тонким шаром, ми отримаємо пиріжки в тонкій хрусткій оболонці з великою кількістю начинки

Для приготування пісних пиріжків за цим рецептом нам знадобиться заморожена або консервована вишня без кісточок.

Інгредієнти

  • вишня – 1,5 склянки;
  • борошно – 400 г;
  • дріжджі сухі – 1,5 чайної ложки;
  • вода – 200 мл;
  • цукор – 5 столові ложки;
  • сіль – 2/3 чайної ложки;
  • олія – 50 мл.

Пісні пиріжки з консервованою вишнею або з замороженою: покроковий рецепт приготування

Якщо вишня була заморожена, до приготування її треба розморозити. Якщо ми беремо вишню консервовану, треба відкинити ягоди на дуршлаг, щоб вийшла зайва волога. З компоту вишня не підходить.

Покроковий рецепт приготування пиріжків з вишнею

Рецепт пісних пиріжків з вишнею з цукровою глазуррю

  1. Починаємо з того, що сухі дріжджі змішуємо з однією столовою ложкою цукру.
  2. Потім дріжджі заливаємо теплою водою. Увага! Вода не повинна бути надто гарячою, треба прогріти до +30 градусів. (Не турбуйтеся, якщо залишаться невеликі грудочки).
  3. Далі, коли з’явиться товстий шар дріжджової піни, в миску додаємо борошно.
  4. Після чого додаємо сіль й олію і перемішуємо.
  5. Тісто треба вимішувати поки вона не стане м’яким.
  6. Миску з тістом накриваємо товстим рушником і залишаємо в теплі на годину-півтори.
  7. Коли тісто збільшиться майже втричі, його обминають та перекладають на стіл.
  8. Розкочувати тісто на коржики треба з урахуванням того, якого розміру плануються пиріжки. Мається на увазі, що можна ліпити крихітні пиріжки з начинкою з 3-4 ягід, або ж зробити значно більші пиріжки-«велетні» розміром з долоню чи навіть і більше.
  9. На підготовлені коржики викладаємо консервовані вишні, уникаючи попадання сиропу на тісто коржиків особливо по краям.
  10. Старанно защипуємо краї тіста, перевертаємо пиріжки.
  11. Потім в 4 столові ложки цукру додаємо 30 мілілітрів холодної води (кімнатна температура). Розмішують цукор, наносимо цю пісну цукрову глазур на пиріжки.
  12. Готові пиріжки викладаємо на деко (застеліть пергаментом) і ставимо в розігріту до +180 °C духовку.
  13. Випікати приблизно 40-50 хвилин.

Після приготування, поки пиріжки з вишнею не охололи, краще не класти їх один на одного, щоб не зіпсувати цукрову скоринку.

Смачного!

- Advertisment -

Ви не можете копіювати текст