Рецепт приготування дуже простий, тому цей пиріг легко і швидко готувати. Цей незвичайно ніжний м’ясний пиріг сподобається всій родині. Він чудово смакує як в теплому вигляді, так і охолодженим. Рецепт приготування дуже простий і не потребує заморочуватися з тістом. Достатньо купити якісний лаваш і зробити м’ясну начинку.
Ніжний м’ясний пиріг: продукти і інгредієнти
- лаваш тонкий – одна упаковка;
- фарш – 300 г;
- яйця – 2 – 3 шт;
- цибулина – 1 шт.;
- сметана, кетчуп, майонез;
- сіль, перець, спеції, зелень;
- сир.
Ніжний м’ясний пиріг: покроковий рецепт приготування
- Фарш треба змішати з тертою цибулею (але, якщо вона не подобається, можна її виключити з рецепту), сіллю, перцем, спеціями, рубаною зеленню. Вимішуємо.
- На лаваш треба рівномірно розподілити тонким шаром фарш.
- Залишаємо так на 15 хвилин, щоб вологість фаршу просочила листи лаваша і він став більш м’яким.
- Скручуємо листи лаваша в рулети.
- Круглу форму для запікання змащуємо шматочком вершкового масла і викладаємо рулети, щоб вийшов один круглий пиріг.
Порада: замість змащування форми маслом, можна її просто застелити пергаментом.
6. Яйця збиваємо з дрібкою солі, додаємо сметану або майонез, кетчуп або томатний соус. Продукти потрібно брати в такій кількості, щоб заливка повністю залила пиріг.
7. Заливаємо пиріг і ставимо його в духовку. Запікаємо при +180 °C близько 30 хвилин.
8. Потім виймаємо випічку, посипаємо тертим сиром і допікаємо ще хвилин 10 до золотистого кольору.
Цей рецепт пирога можна готувати з різною начинкою. Він смакує і з грибами, і з яйцем з зеленню тощо.