Починається сезон зелені. З’явилось багато свіжої зеленої цибульки і її буде ще більше. Тому ми пропонуємо рецепт з зеленою цибулею. Ніжні коржики з зеленою цибулею у ніжному тісті легко зробити по рецепту з фото.
Тонкі китайські коржики – проста, але дуже смачна закуска. Приготування не потребує багато часу і потрібно всього декілька простих інгредієнтів. На Ваш смак, можна наповнювач робити з варіантами. Чи зробити топінг з зеленого горошку, порізаного гострого перцю, консервованої кукурудзи тощо.
Коржики з зеленою цибулею можна їсти як окремо, так і замість хліба з першими стравами. Це смачний та ситний перекус.
Коржики з зеленою цибулею у ніжному тісті, рецепт з фото, інгредієнти
Для приготування знадобиться всього 4 інгредієнти
- мука – 250 гр;
- сіль – 3/4 чайної ложки;
- зелена цибуля – 2 пучки (щоб порізаного вийшло 1,5 склянки)
- рослинна олія – 5 ст. ложки.
Коржики з зеленою цибулею у ніжному тісті, рецепт з фото, приготування
У великій мисці змішуємо муку і сіль. Вливаємо воду і добре розмішуємо виделкою. Руками замішуємо тісто. Якщо воно виходить суховате, додаємо ще 1-2 ст. ложки води.
Перекладаємо тісто з миску на робочий стіл і продовжуємо вимішувати, поки тісто не стане м’яким і гладеньким.
З готового тіста формуємо кулю, накриваємо харчовою плівкою чи рушником і залишимо відпочивати на 20-30 хвилин.
Поки наше тісто відпочиває, миємо та ріжемо зелену цибуля. Для страви потрібно різати тільки зелену частину.
Тісто ділимо на 4 частини і формуємо з них кульки.
Посипаємо мукою стіл чи дощечку і розкатуємо одну кульку у млинчик. (Поки розкатуємо, 3 кульки, які поки у нас без роботи, знову накриваємо плівкою чи рушником, щоб тісто не підсихало).
Розкатаний у млинчик тісто, змащуємо рослинною олією та викладаємо зелену цибулю рівним шаром. Можна трішечки додати духмяного перцю для аромату.
Згораємо млинчик у ковбаску, а потім беремо за кінчик і скручуємо, щоб вийшов равлик.
Равлика розкатуємо скалкою в млинчик вже з начинкою.
Робимо таке ж сам з тими кульками, що в нас залишились і складаємо коржики один на один, переклавши їх пергаментним папером для випічки.
Беремо пательню, нагріваємо з 1 ст. ложкою рослинної олії та смажимо наш коржик з обох сторін по 2-3 хвилини кожну. Коржик повинен бути золотистого кольору і хрумкий. Так смажимо всі заготовки коржиків. При жарці, як буде необхідно, додаємо на пательню олію.
Це цікава страва, адже коржики з зеленою олією, сирі заготовки, можна заморозити. Перед приготуванням їх не треба розморожувати, просто жаримо довше на 2-3 хвилини, ніж свіжі. Чудовий варіант закуски, коли немає часу готувати. При заморожуванні, коржики потрібно перекласти пергаментним папером і скласти у вакуумну упаковку чи у контейнер з кришкою.
Готові коржики з цибулею викладаємо один на одного. Щоб зручніше було їсти, розрізаємо на 4 частини. Коржик можна їсти замість хліба з першими стравами. А можна смакувати з соусом. Соуси можуть бути будь якими – сметана чи майонез, чи соєвий соус.
Смачного!