Літня спека набирає нових обертів. Рецепт компоту з кавуна, свіжих ягід і м’яти буде актуальним для освіжаючого напою. Тим більше, що зараз є урожай великої кількості ягід.
Компот з кавуна, свіжих ягід і м’яти: інгредієнти
Для приготування нам знадобляться
- полуниця – 150 гр;
- м’якоть кавуна – 3 склянки;
- чорниця – 200 гр;
- малина – 180 гр;
- цукор – 3 ст. ложки;
- свіжа м’ята – 1 ст.ложка;
- вода -2 л.
Компот з кавуна, свіжих ягід і м’яти: приготування
На приготування цього компоту з часом на охолодження знадобиться приблизно 1-пвітори години.
- Всі ягоди перебираємо, миємо і нарізаємо невеликим шматочками (якщо ягоди дрібні, можна і не нарізати).
- Дрібно ріжемо м’яту і на кубики ріжемо м’якоть кавуна.
- В каструлю наливаємо воду і додаємо цукор. Ставимо на середній вогонь і нагріваємо, поки цукор не розчиниться у воді.
- Переливаємо сироп у миску і додаємо всі підготовлені ягоди і подрібнену м’яту. Добре перемішуємо і залишаємо охолоджуватися.
Компот з кавуна, свіжих ягід і м’яти буде добре освіжати, коли його пити з кубиками льоду.