ГоловнаСмачногоЯк приготувати безе в духовці чи в микрохвильовці підказує покроковий рецепт

Як приготувати безе в духовці чи в микрохвильовці підказує покроковий рецепт

Безе – смачний і улюблений десерт, який можна приготувати самостійно в духовці чи в микрохивльовці. Як приготувати безе підказує покроковий рецепт. Незважаючи на те, що ці два рецепти приготування безе відрізняються, проте на його смакові якості це ніяк не впливає. Досвідчені кулінари зазначають, що одного рецепту недостатньо, щоб отримати гарне безе, потрібна ще практика. Тому сміливо готуйте і вибирайте той рецепт безе, який вам більше підходить.

Рецепт приготування безе в духовці

Покрокові рекомендації допоможуть приготувати цей десерт. Слід зважати на особливості духовки, в якій ви будете готувати – постійно слідкуйте за процесом випікання. До уваги пропонується класичний рецепт приготування безе.

Рецепт приготування безе в духовці
Деко з пергаментом потрібно попередньо прогріти

Інгредієнти

  • білки – 3 шт.;
  • цукрова пудра – 180 г;
  • ванілін.

Покроковий рецепт приготування безе в духовці

  1. Білки відокремлюємо від жовтків і збиваємо в густу піну у блендері. Важливо! Спочатку збивати треба на маленькій швидкості, і тільки після 30 секунд збивання, потроху додавати обертів.
  2. Після того, як утвориться густа піна, додаємо цукрову пудру, але вводити її потрібно поступово.
  3. Готовність білків можна просто перевірити, просто перевернувши ємність – якщо білки не випадуть, значить вони повністю збити.
  4. Далі можна до збитих білків можна додати ванілін, але це за бажанням. Також, якщо вам подобаються смаки, можна додавати корицю, кокосову стружку, какао або подрібнені горіхи.
  5. Потім збиті білки перекладаємо в кондитерський мішок. Якщо такого немає, можемо зробити його аналог самостійно. Для цього беремо звичайний поліетиленовий пакет і робимо невеликий отвір. Складаємо туди білки. Ще один варіант – викладати збиті білки на безе звичайною столовою ложкою. Проте у такому випадку його зовнішній вигляд може бути не ідеальним.
  6. Деко застеляємо пергаментом для випікання. Маленький секрет – деко з пергаментом кілька хвилин треба прогріти у духовці при температурі + 100 ° C.
  7. Після цього на деко викладаємо безе з кондитерського мішка, намагаючись, щоб воно було однакового розміру.
  8. Випікати слід на середньому рівні духовки від 1 до 2 годин, в залежності від розміру безе і того, як працює ваша духова шафа.

Після того як безе буде готовим, потрібно відключити духовку і залишити там його на деякий час, поки безе не охолоне.

Як приготувати безе в микрохвильовці підказує покроковий рецепт

Як приготувати безе в духовці чи в микрохвильовці підказує покроковий рецепт
Безе в микрохвильовці

Безе, приготовлене за цим рецептом не буде мати такої повітряної текстури, як приготовлене за класичним рецептом. Але час, витрачений на приготування безе в микрохвильовці, перекриє певні недоліки зовнішнього вигляду десерту. І безе буде більш хрумким

Інгредієнти для приготування безе в мікрохвильовці:

  • яєчний білок – 1 шт .;
  • цукрова пудра – 150 г.

Приготування

  1. Білок відокремлюємо від жовтка.
  2. Потім змушуємо білок з цукровою пудрою за допомогою вінчика або ложки.
  3. Змішувати потрібно до тих пір, поки не почне утворюється густе тісто, яке можна буде ліпити.
  4. Далі слід розділити тісто на маленькі частини і сформувати кульки.
  5. Зроблені кульки треба викласти на пергамент. При цьому дуже важливо витримати достатню відстань між кульками безе, тому що вони значно збільшуються в об’ємі.
  6. Перемістивши безе в мікрохвильовку, його варто випікати протягом 30 секунд на найбільшій потужності.

Оскільки тісто в такому способі приготування безе розпливається, десерт вийде пласким. Тим не менш, незважаючи на таку форму, його можна використовувати для прикраси тортів або інших десертів. Особливо якщо додати в білкове тісто харчові барвники.

Готуючи безе за будь-яким рецептом – в духовці або в микрохвильовці, крім базових інгредієнтів, можна додавати те, що вам буде смакувати: корицю, ванілін, горішки чи кокосову стружку.

Компот з мандаринів

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст