Доступні продукти і швидкість приготування – всього 15 хвилин, допоможуть зробити яблучні деруни улюбленою випічкою всієї родини.

Яблучні деруни до чаю всього за 15 хвилин: інгредієнти

  • яблука (на Ваш смак) – 2 шт.;
  • лимонний сік – 1 ст. ложка;
  • яйце – 1 шт.;
  • цукор – 30 гр, але кількість можна регулювати за смаком;
  • екстракт ванілі – 1ч. ложка;
  • кориця – за смаком, можна не додавати;
  • борошно пшеничне – 50-60 гр.

Яблучні деруни до чаю всього за 15 хвилин: приготування

  1. Яблука миємо, просушуємо і разом зі шкіркою дрібнимо на крупній тертці (серцевину не чіпаємо). Якщо Вам не подобається шкірочка, можна почистити яблука. Проте, краще її залишити, тому що в ній міститься багато корисних речовин.
  2. Натерті яблука віджимаємо, додаємо лимонний сік, щоб вони не почорніли. Потім додаємо цукор і перемішуємо. Цукор, як вже зазначалося, можна додавати за своїм смаком і в залежності від сорту яблук – кислі чи солодкі.
  3. У яблучну суміш додаємо ваніль, яйце і ретельно перемішуємо.
  4. Додаємо просіяне борошно і вимішуємо. Кількість борошна може піти трошки більше чи менше – залежить від соковитості яблук. Тісто на яблучні деруни по консистенції повинно нагадувати тісто на оладки.
  5. На розігріту пательню з рослинною олією, ложкою викладаємо наші деруни.
  6. Обсмажуємо з двох сторін до золотистого кольору. Знімаємо з пательні і кладемо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Наші яблучні деруни готові!

Подавати яблучні деруни можна з медом, варенням, сметаною.

Смачного!