Зима несе з собою холод і довгі темні вечори, які приємно проводити вдома у приємній компанії. Пропонуємо декілька смачних рецептів гарячих напоїв для зимових вечорів, які гарантовано поліпшать настрій.
Гарячий шоколад з натурального шоколаду
Інгредієнти на 2 порції напою:
- плитка класичного чорного шоколаду – 1 шт.;
- молоко – 250 мл;
- вода – 1-2 склянки;
- цукор – 1-2 ч. ложки;
- збиті вершки для прикрашання.
Приготування гарячого шоколаду
- Дрібно поламайте шоколад і відправте плавитися на водяній бані.
- Потім додайте гарячу воду і добре перемішайте.
- В іншій каструлі підігрійте молоко, вимкніть відразу, як тільки воно почне кипіти.
- Влийте в молоко шоколад.
- Збивайте блендером протягом 3-х хвилин.
Ваш гарячий шоколад готовий!
Грог на основі рому
Рецепт грогу розрахований на 4 порції.
Інгредієнти для приготування грогу
- ром – 200 мл;
- вода – 400 мл;
- лимон – 1/2 шт.;
- цукор тростинний – 2 ст. ложки;
- заварка чорного чаю – 4 2 ст. ложки;
- гвоздика – 15 шт.
Приготування грогу
- Потрібно засипати в чайник заварку, додати цукор і гвоздику.
- Заливаємо окропом і даємо настоятися протягом 10 хвилин.
- Додайте ром.
- Нарізаємо лимон шматочками і розкладаємо по чашкам і тепер розливаємо по ним грог.
Рідкий струдель на основі яблучного соку
Незвичайний гарячий напій за даним рецептом розрахований на 4 порції.
Інгредієнти
- коричневий сироп – 120 мл;
- яблучний сік – 700 мл;
- лайм – 1 шт.;
- зелене яблуко – 1 шт.;
- кориця.
Приготування
- У велику каструлю налийте сироп, яблучний сік і сік лайма.
- Нагрівайте на малому вогні, не доводячи до кипіння.
- Наріжте яблука дольками і покладіть в каструлю. Варіть ще 5 хвилин, не даючи закипіти. Зніміть з плити. Залиште настоюватися на 10 хвилин.
- Посипте корицею і можна подавати на стіл
Ірландська кава з віскі
Зазвичай таку каву замовляють у кафе і ресторанах. Проте її не складно приготувати вдома самостійно.
Інгредієнти на 1 порцію:
- чорна гаряча кава – 80 мл;
- ірландський віскі – 40 мл;
- цукор – 1 ч. ложка;
- збиті вершки – 30 мл.
Приготування
- Підігрійте скляний келих за допомогою гарячої води.
- Влийте в нього заздалегідь приготовлену гарячу каву.
- Тепер додайте цукор і перемішайте.
- Додайте віскі.
- На завершення покрийте поверхню коктейлю збитими вершками.
- Прикрасити можна крихтами потертого чорного шоколаду або притрусити корицею.