Незвичайний рецепт заготовки гарбуза на зиму, заправленого смачним маринадом, дасть заряд бадьорості і літнього настрою у похмурі дні. За цим рецептом, гарбуз буде зі смаком манго, тому що заправлений смачним, «секретним» маринадом. Варто скоштувати такий незвичайний спосіб зберігання гарбуза взимку.

Гарбуз зі смаком манго: покроковий рецепт заготовки гарбуза на зиму, інгредієнти

Гарбуз зі смаком манго: покроковий рецепт заготовки гарбуза на зиму
Інгредієнти за рецептом приготування гарбуза зі смаком манго

Гарбуз, приготовлений за цим рецептом, зручніше закривати у півлітрові банки.

Отже, для приготування смакоти, нам знадобляться наступні продукти:

  • гарбуз – 3 кг;
  • цукор – 600 г;
  • апельсин – 3 шт.;
  • лимон – 1 шт.;
  • лимонна кислота – 15 г.

Гарбуз зі смаком манго: покроковий рецепт приготування заготовки гарбуза на зиму

  1. Чистимо гарбуз від шкірки, видаляємо насіння.
  2. Очищений гарбуз нарізаємо кубиками.
  3. Апельсини і лимон миємо, заливаємо окропом на 1 хвилину.
  4. Потім цитрусові також ріжемо на кубики (разом зі шкіркою).
  5. Беремо кубики гарбуза і цитрусових, додаємо цукор і лимонну кислоту.
  6. Все потрібно обережно перемішати і залишити на добу у прохолодному місці, щоб маса настоялася. В цей час виділяється багато соку, який буде нам «секретним» маринадом.
  7. Наступного дня, розкладаємо отриману суміш у стерилізовані півлітрові банки.
  8. Простерилізуємо суміш у банках протягом 30-35 хвилин і накриваємо банки кришками.
Гарбуз зі смаком манго: покроковий рецепт заготовки гарбуза на зиму
Стерилізуємо суміш протягом 30-35 хвилин

Порада: на дно ємності, в якій будемо стерилізувати нашу заготовку, слід покласти серветку, щоб банка не лопнула.

9. Банки з гарбузом і апельсинами перевертаємо, накриваємо теплою ковдрою (старою курткою тощо) і залишаємо так на добу до повного охолодження.

Зберігати такий гарбуз слід у темному, прохолодному місці.

Наш незвичайний гарбуз з цитрусовими фруктами готовий! Його мождна їсти просто, як десерт, можна додавати як начинку до пирогів, додавати при запіканні м’яса.

Смачного!