Головна Смачного Домашня наливка зі старого варення

Домашня наливка зі старого варення

Час від часу, перевіряючи свої шафки, ми знаходимо застаріле варення. Не поспішайте його викидати, адже домашня наливка зі старого варення – смачний напій, яким можна поласувати і не доведеться викидати продукти. Наливку можна приготувати за простим покроковим рецептом.

Домашня наливка зі старого варення: інгредієнти

Для домашньої наливки підходить будь-старе варення або те, яке заграло. Важливо перевірити, щоб воно було без ознак плісняви і оцтового скисання: яблучне, вишневе, малинове, сливове, полуничне, з смородини і інші. Порада від кухарів: щоб зберегти смак, бажано не змішувати різні види варення, кожен раз роблячи новий напій.

Для приготування нам знадобляться наступні продукти:

  • Варення – 1 л
  • Вода – 1 л
  • Закваска або винні дріжджі – на 2 л сусла

Точні пропорції інгредієнтів залежать від того, наскільки солодке варення. Бажано, щоб цукристість сусла (вода і варення) не перевищувала 20%, інакше може не заграти. Оптимальна цукристість 15-18%, якщо менше, можна додати цукор.

Домашня наливка зі старого варення: покроковий рецепт приготування

Домашня наливка зі старого варення
Покроковий рецепт приготування домашньої наливки

  1. Кладемо варення у ємність, ле воно зможе бродити. Додаємо воду, закваску або винні дріжджі і цукор (при необхідності). Перемішуємо до однорідної маси. Сусла повинно бути не більше 75% обсягу ємності.
  2. Горловину зав’язуємо марлею і переносимо банку в сонячне місце. Зберігати потрібно при кімнатній температурі. Залишаємо на 3-4 дні, 1-2 рази на добу перемішуємо.
  3. При появі піни на поверхні, шипіння і легкого запаху бродіння , потрібно на горловину банки надіти медичну рукавичку з дірочкою (прокол робиться голкою) в одному з пальців або гідрозатвор.
  4. Перенесіть наливку в темне приміщення з температурою + 18 … + 25 ° (залишаємо там на 30-40 днів).
  5. Коли бродіння закінчиться (ознака: гідрозатвор добу не виділяє газ або рукавичка здулася), фільтруємо наливку через марлю, переливаємо в іншу ємність і закриваємо герметично. Бажано заповнювати тару доверху. Перші 7-10 днів можна тримати під водяним затвором або рукавичкою на випадок, якщо бродіння не припинилося.
  6. Переставляємо наливку в холодильник або підвал, витримуйте 3-4 місяці. Раз на два тижні бажано фільтрувати її від осаду (якщо з’являється), зливаючи через трубочку.
  7. Готову наливку розливаємо в пляшки і герметично закриваємо. Зберігати  потрібно при температурі +10 … + 16 ° С. Міцність наливки 7-12%. Термін придатності напою – до 3 років.

Смачного!

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами