Досить часто, коли на бананах з’являються чорні плями, фрукт стає м’яким і непридатним для вживання. Але викидати такі банани не варто. З перезрілих бананів можна приготувати банановий хліб, який добре підійде для чаювання
Банановий хліб чудово підійде для чаювання: інгредієнти
- банан – 3 шт.;
- яйця – 2 шт.;
- вершкове масло – 140 гр.;
- цукор – 150 гр;
- борошно – 260 гр;
- розпушувач для тіста – 1 ч. ложка;
- сіль – на кінчику ч. ложки.
Банановий хліб чудово підійде для чаювання: приготування
Готуємо тісто для бананового хлібу
- Очищуємо банани, складаємо у миску та давимо, поки не перетворимо масу в однорідне пюре.
- Масло потрібно розтопити. Можна скористатися порадою для пришвидшення процесу: порізати масло невеликими кубиками, скласти в чашку і нагріти у мікрохвильовці протягом 20-30 секунд.
- Розтоплене масло потрібно вилити у бананову суміш і розмішати до однорідності.
- Додаємо цукор, розпушувач, яйце і борошно та ретельно вимішуємо.
Випікання бананового хлібу
- Вмикаємо духовку на +175°C.
- Форму для випікання змащуємо маслом.
- Щоб корж потім добре вийшов, можна присипати її ложкою борошна і потрясти так, щоб борошняний пил осів на дні та стінках форми. Надлишки борошна потрібно витрусити. Такий корж моментом вийде з Вашої форми після випікання.
- Бананове тісто виливаємо у підготовлену форму і ставимо випікати приблизно на годину.
Перевірити готовність коржу потрібно шпажкою – поверхня бананового хлібу повинна бути рум’яною, а м’якоть сухою. Якщо у Вас поверхня почала рум’янитися швидше, ніж корж пропікатися всередині, накрийте його фольгою (блискучою стороною вгору).
Від виду муки буде залежати відтінок смаку бананового хліба (пшенична, гречана).
Якщо Ви любите горішки, в тісто можна додати почищені ядро волоського горіху чи мигдальні горішки.
Такий смачний рецепт бананового хлібу буде чудовим для приготування десертного бутерброду з маслом і Ви не будете викидати продукти.