ГоловнаКрасуняПересихання губ взимку можна уникнути за допомогою простих правил

Холодна пора року провокує пересихання і обвітрювання губ. Але цієї неприємності можна уникнути, якщо скористатися порадами косметологів. Після досягнення певного віку, ніжна шкіра губ починає реагувати на погодні зміни, їх колір тьмяніє, зменшується еластичність, з’являються перші зморшки.

Прості правила допоможуть уникнути пересихання губ

За 20 хвилин до виходу на вулицю на губи потрібно нанести зволожуючий засіб, який захистить їх від холоду і вітру. Не наносіть засіб відразу перед виходом, а трохи раніше – дайте йому трохи проникли у глибші шари шкіри, щоб підготувати їх до негоди.

Не забувайте про SPF навіть взимку. Незважаючи на те, що в цей час ультрафіолетові промені не такі активні, вони нікуди не зникли, а це значить, як і раніше впливають на процес-старіння, хоч це і не так очевидно.

Очищення – це важливий щоденний б’юті-ритуал по догляду за обличчям, який не можна пропускати. Знімати макіяж з губ  слід спеціальним засобом, залишаючи шкіру чистою і готової до вечірнього догляду.

Косметологи радять періодично масажувати губи, наприклад, зубною щіткою. Ця проста процедура покращить кровообіг і допоможе запобігти появі зморшок.

Пілінг для губ – абсолютно необхідна процедура, щоб уникнути пересихання губ взимку. Пілінги і скраби знімуть відмерлі часточки шкіри, покращать кровообіг і додадуть насиченості природному кольору Ваших губ.

Перед сном потрібно наносити живильний крем, бальзам або маску для губ. Простий народний засіб, яким можна скористатися – звичайне вершкове масло, яке потрібно тонким шаром нанести на очищені губи перед сном.

Взимку краще відмовитися від блисків для губ, бо вони сушать шкіру через те, що в їх склад може входити віск. В холодну пору року краще користуватися помадами.

Загальна рекомендація, яка буде корисною не лише для краси губ і вбереже їх від пересихання взимку, а й для здоров’я в цілому – додайте в свій раціон клітковину. Високим вміст клітковини у таких смачних продуктах, які можна використовувати і як перекуси: курага, родзинки, інжир і авокадо.

Ви не можете копіювати текст