ГоловнаГосподиняПродукти з найбільшим вмістом кальцію

Продукти з найбільшим вмістом кальцію

Кальцій дуже важливий для правильного функціонування організму, тому що він підтримує всю скелетну систему і м’язи. Також, кальцій допомагає нормальному функціонуванню нервової системи і відіграє велику роль у кровообігу. Продукти з найбільшим вмістом кальцію повинні бути присутні у нашому щоденному раціоні.

Продукти з найбільшим вмістом кальцію: кальцій та його значення для організму

Завдяки кальцію наш організм може правильно і якісно функціонувати. Так яке ж його значення для організму:

  • він зберігає здоров’я зубів і кісток, попереджає остеопороз;
  • завдяки кальцію підтримуються м’язи, сухожилля і зв’язки, а це дуже важливо для гнучкості;
  • допомагає забезпечувати стабільну циркуляцію крові і її згортання;
  • сприяє роботі ендокринної системи;
  • активізує роботу багатьох ферментів і гормонів;
  • допомагає керувати вагу тіла.

Це базові, але далеко не всі речі, на які впливає кальцій. Без кальцію такі вітаміни як A, D, E и K, не засвоюються належним чином.

Необхідна кількість кальцію для нормального функціонування організму

В залежності від віку, існує середня добова норма кальцію, яка сприяє нормальному функціонуванню організму

0 – 6 місяців – 200 мг;

7 – 12 місяців – 260 мг;

1-3 роки – 700 мг;

4-8 років – 1000 мг;

9-13 років – 1300 мг;

14-18 років – 1300 мг;

19-50 років -1000 мг;

51-70 років: чоловіки – 1000 мг, жінки – 1200 мг;

71+ років: чоловіки і жінки -1200 мг.

Продукти з найбільшим вмістом кальцію, які необхідно обов’язкова мати в раціоні

Перелік цих продуктів необхідно знати, щоб внести в свій раціон. Адже насичення організму кальцієм – запорука здоров’я і краси

  • Хрестоцвітні овочі (капуста);
  • Бобові (квасоля, сочевиця, нут);
  • Зелені листові овочі (шпинат, амарант, м’ята, швейцарський мангольд, петрушка);
  • Апельсини і мандарини;
  • Сухофрукти (сушений інжир, курага, родзинки) та мигдаль;
  • Ягоди (ожина, малина, шовковиця, полуниця, ягоди годжі, китайський агрус);
  • Насіння (кунжуту, Чіа, льону, квиноа, амаранту);
  • молоко;
  • Сир (Чеддер, Камамбер, Фета, Фонтіна, Моцарелла, Пармезан (тертий), Швейцарський, Рікотта, Рокфор);
  • йогурт;
  • Яйця, м’ясо і морепродукти, багаті кальцієм (лосось, сардини, молюски, лобстер).

Якщо регулярно вживати ці продукти, то наш організм буде отримувати необхідну кількість кальцію. Медики і дієтологи підкреслюють важливість правильного харчування, коли зі стравами ми отримуємо необхідну добову кількість вітамінів і мінералів.

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст