До Великодня господині готують багато частувань та випікають чимало Пасок, щоб вистачило і рідним, і знайомим. й інколи буває, що після свят, в нас залишається пересушена випічка. Поради, куди подіти залишки паски, щоб не викидати святий хліб, допоможуть господиням використати його в кулінарії для інших страв.
Куди подіти залишки паски, варіанти
Ці варіанти переробки сухої випічки можна використовувати не тільки для Пасок, але й для всього хліба, який залишився не з’їденим.
Заморозити
Паску до Великодня можна заморозити і зберігати таким чином до півроку. Перед подачею на стіл, Вам потрібно будень просто розморозити здобу у мікрохвильовій пічці. Щоб Ваша випічка була більш м’якою і насиченою, можна там поставити ємність з водою.
Приготувати десерт
Гарним рішенням, куди подіти залишки паски, стане приготування десерту. Паска може стати основою для нового десерту. З неї можна приготувати крамбл для іншої випічки. Можна подрібнити залишки паски на шматочки і покрити соусом чи солодкою начинкою, вершками, йогуртом чи сиропом. І сформувати новий смачний десерт до чаю.
Смачна ідея – це зробити тости
Якщо Ваша родина любить зранку їсти солодкі тости, то замість булки, зробіть тости з паски. Змочіть шматки Вашої паски в яйці, а потім слід підсмажити на вершковому маслі.
Сухарі
Сухарі з паски будуть добре смакувати і корисно вживати при сидінні на більш дієтичному харчуванні – при такому режимі харчування, Ви отримаєте солоденький десерт у полегшеному варіанті. Щоб зробити сухарі з паски, достатньо порізати її на шматочки чи брусочки і підсушити у духовці. Сухарі довго зберігаються.
Панірування
З підсохлої паски можна зробити сухарі для панірування. Звичайно, що на котлети чи відбивні ця паніровка не підійде. А от як присипка у форму для випічки чи як основу для торта – чудове рішення, куди подіти залишки паски.
Ці прості поради підкажуть вам, що робити з залишками паски, щоб наша праця, і наш святковий хліб, не пропали.