ГоловнаГосподиняЯк приготувати смачну каву

Як приготувати смачну каву

По-справжньому ароматна кава допоможе Вам не тільки легко і швидко прокинутися, але й створить бадьорий та позитивний настрій. Приготувати смачну каву досить легко, якщо слідувати простим порадам.

  1. Чиста вода

Щоб Ваша кава була смачною, в першу чергу треба використовувати чисту вода. Якість води відіграє величезну роль для отримання смачного напою. Воду з-під крану набирати не варто. Готуйте каву на найчистіший воді, яку можете знайти.

  1. Ніколи не поспішати

Приготування кави це свого роду медитація. Ідеальний напій готується повільно, тому наберіться терпіння. Поставте турку з кавою на найменший вогонь.

  1. Турка з вузьким горлом

Щоб вберегти тонкий кавовий аромат, потрібно підібрати турку з високим та вузьким горлом.

  1. Кава в зернах

Беззаперечно, що якість зерен, які Ви купуєте для своєї вранішньої кави, має величезне значення. Зайве нагадувати, що кавові зерна повинні бути лише високої якості.

  1. Як змолоти кавові зерна

Щоб отримати каву, яка буду смакувати саме Вам, потрібно дослідним шляхом підібрати розмір помолу зерен. Ви будете здивовані, наскільки різниться смак в залежності від великого чи дуже дрібного помолу кавових зерен.

  1. Підготуйте сіль великого помолу

Для приготування ароматної кави, Вам знадобиться 2-3 кришталики солі на одну турку. Сіль потрібна, щоб допомогти розкритися кавовому аромату.

  1. Імбир

Все частіше і частіше у багатьох рецептах з’являється ця рослина – імбир. Не виключення і рецепт приготування смачної кави. Для приготування Вам знадобиться сушений імбир буквально на кінчику ножа.

ВАЖЛИВО: сіль там імбир потрібно додавати до кави до того, як залити воду.

  1. Коричневий цукор

Якщо Ви віддаєте перевагу каві з цукром, краще використовувати для приготування неочищений тростинний цукор. Його потрібно додавати у процесі приготування.

  1. Кипіння кави неприпустимо

Дуже важливий елемент приготування кави – не дати їй закипіти у процесі. Як тільки кава почне підніматися у турці, потрібно відразу знімати її з вогню.  Ви побачите на поверхні скоринку з кавової гущі. Не можна дозволити, щоб вона зруйнувалася. Інакше пропаде весь неймовірний аромат. Процес підйому кави з вогню при закипанні потрібно повторити 3 рази, з інтервалами у хвилину.

  1. Готуємося до фіналу в приготуванні смачної кави

Після того, як ми 3 рази знімали турку, потрібно дати каві настоятися – приблизно хвилину.

Ви отримаєте неймовірно ароматну та смачну каву, яка буде Вам смакувати і створить гарний настрій.

Смачного!

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст