По-справжньому ароматна кава допоможе Вам не тільки легко і швидко прокинутися, але й створить бадьорий та позитивний настрій. Приготувати смачну каву досить легко, якщо слідувати простим порадам.
-
Чиста вода
Щоб Ваша кава була смачною, в першу чергу треба використовувати чисту вода. Якість води відіграє величезну роль для отримання смачного напою. Воду з-під крану набирати не варто. Готуйте каву на найчистіший воді, яку можете знайти.
-
Ніколи не поспішати
Приготування кави це свого роду медитація. Ідеальний напій готується повільно, тому наберіться терпіння. Поставте турку з кавою на найменший вогонь.
-
Турка з вузьким горлом
Щоб вберегти тонкий кавовий аромат, потрібно підібрати турку з високим та вузьким горлом.
-
Кава в зернах
Беззаперечно, що якість зерен, які Ви купуєте для своєї вранішньої кави, має величезне значення. Зайве нагадувати, що кавові зерна повинні бути лише високої якості.
-
Як змолоти кавові зерна
Щоб отримати каву, яка буду смакувати саме Вам, потрібно дослідним шляхом підібрати розмір помолу зерен. Ви будете здивовані, наскільки різниться смак в залежності від великого чи дуже дрібного помолу кавових зерен.
-
Підготуйте сіль великого помолу
Для приготування ароматної кави, Вам знадобиться 2-3 кришталики солі на одну турку. Сіль потрібна, щоб допомогти розкритися кавовому аромату.
-
Імбир
Все частіше і частіше у багатьох рецептах з’являється ця рослина – імбир. Не виключення і рецепт приготування смачної кави. Для приготування Вам знадобиться сушений імбир буквально на кінчику ножа.
ВАЖЛИВО: сіль там імбир потрібно додавати до кави до того, як залити воду.
-
Коричневий цукор
Якщо Ви віддаєте перевагу каві з цукром, краще використовувати для приготування неочищений тростинний цукор. Його потрібно додавати у процесі приготування.
-
Кипіння кави неприпустимо
Дуже важливий елемент приготування кави – не дати їй закипіти у процесі. Як тільки кава почне підніматися у турці, потрібно відразу знімати її з вогню. Ви побачите на поверхні скоринку з кавової гущі. Не можна дозволити, щоб вона зруйнувалася. Інакше пропаде весь неймовірний аромат. Процес підйому кави з вогню при закипанні потрібно повторити 3 рази, з інтервалами у хвилину.
-
Готуємося до фіналу в приготуванні смачної кави
Після того, як ми 3 рази знімали турку, потрібно дати каві настоятися – приблизно хвилину.
Ви отримаєте неймовірно ароматну та смачну каву, яка буде Вам смакувати і створить гарний настрій.
Смачного!